Rompetorin peruminen hämmensi Leinmäellä

0
Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Saari muutti Leinmäelle vasta kolme vuotta sitten mutta on kotiutunut todella hyvin.

Leinmäen kyläyhdistyksen suosittu elokuinen rompetori jouduttiin tänä vuonna peruuttamaan koronatilanteen pahennuttua. Viime hetkillä tehty peruutus aiheutti hämminkiä niin asiakkaissa kuin myyjissä, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Saari kertoo.

– Tilanne oli todella ikävä kaikille, mutta ajattelimme ihmisten turvallisuutta ja sen pohjalta emme voineet tehdä muunlaista ratkaisua. Rompetorilla on parhaimmillaan ollut parituhatta ihmistä, joten harmin ymmärtää.

Leinmäellä on kesällä järjestetty perjantaisin iltatori normaalivuosina juhannuksesta elokuun puoleenväliin. Tänä kesänä toria onnistuttiin pitämään viitenä perjantaina. Torilla on kyläyhdistyksen muurinpohjalettu- ja munkkimyyntiä ja sinne voi kuka tahansa tulla pitämään omaa kirpputoripistettä. Kerätyillä varoilla yhdistys kunnostaa omistamaansa kylätaloa ja järjestää yhdistyksen muuta toimintaa.

Tuula Saari on ollut kyläyhdistyksen puheenjohtajana vuoden alusta. Leinmäkeläisenä hän on verraten uusi, sillä Saari muutti kylään kolme vuotta sitten. Nyt hän asuu kylätalolla.

– Viihdyn loistavasti. Täällä on vielä aitoa talkoohenkeä ja yhteisöllisyyttä. Meillä on esimerkiksi kylän yhteinen WhatsApp-ryhmä ja sen kautta tieto kulkee todella hyvin. Kyläyhdistyksessä on noin 120 jäsentä ja paljon tosi aktiivisia ihmisiä mukana.

Kyläyhdistys omistaa Leinmäen vanhan koulun. Kylätalon tiloja vuokrataan esimerkiksi perhejuhliin ja myös talon sauna on vuokrattavissa. Kylätalo on valmiina myös vakavampiin tilanteisiin, sillä sinne on rakennettu valmiudet toimia tarvittaessa kriisikeskuksena.

– Tänne saadaan sähköä omalla aggregaatilla, joten jos tulee vaikka pitkä sähkökatko, voimme majoittua täällä ja saamme ruokaa tehtyä.

Kylätalolla on pidetty myös joulumyyjäiset, joiden jouluruokamyynti on legendaarisen nopeaa. Kyläyhdistyksen taitavat kotikokit valmistavat jouluherkkuja kylätalon keittiössä ja kun myyjäisten avajaishetki lähestyy, oven takana on jo jonoa.

– Kaikki on aina myyty loppuun. Toivottavasti pystymme järjestämään joulumyyjäiset tänä vuonna. Torin ja rompetorin on tarkoitus jatkua taas ensi vuonna ja uusia ideoita on myös kehitteillä.