Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan tulos vahvassa kasvussa

0
Kuvassa vasemmalta Kalannin Säästöpankin toimitusjohtaja Jani Eenola ja pankinjohtaja Sinikka Sarin sekä Pyhärannan Säästöpankin toimitusjohtaja Ossi Öhman

Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan liiketoiminnan kasvu jatkui vahvana alkuvuoden 2021 aikana. Tammi-kesäkuun liikevoitto kohosi edellisen vuoden 537 tuhannesta eurosta 896 tuhanteen euroon samalla kun pankin liiketoiminnan kokonaisvolyymi saavutti puolen miljardin euron rajapyykin.

Pankin asiakasvarat kasvoivat ensimmäisellä vuosipuoliskolla 8,6 prosenttia yhteensä 321 miljoonaan euroon. Pääosa varojen kasvusta tuli sijoitussidonnaisista tuotteista: asiakkaiden varainhoidossa olevat varat kasvoivat alkuvuonna 11,7 prosenttia, sijoitussidonnaiset säästö- ja eläkevakuutukset 12,3 prosenttia ja sijoitusrahastosäästöt peräti 14,6 prosenttia. Pankin luottokanta kasvoi yhteensä 183 miljoonaan euroon.

– Asuntomarkkinan vahva vire on näkynyt viime kuukausina miltei räjähdysmäisenä asuntolainojen kysynnän kasvuna. Meillä alkuvuonna avattujen asuntolainojen määrä oli lähes 14 miljoonaa euroa, eli yli kaksinkertaisesti verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan, kertoo Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan toimitusjohtaja Ossi Öhman .

Kiinteistönvälittäjä Miia Elo Sp-Kodista on samoilla linjoilla asuntokaupan tilanteesta:

– Asunnot vaihtavat tällä hetkellä vilkkaasti omistajia. Myyntiajat ovat lyhyitä, ja aktiivisia ostajia on runsaasti liikkeellä. Kaikkein eniten kysyntää on omakotitaloista, joiden kohdalla joutuu tällä hetkellä valitettavasti välillä antamaan ei ole -vastauksen. Myyntiä miettivällä on nyt erittäin otollinen aika aktivoitua ja pyytää rohkeasti välittäjää apuun.

Pankki ennakoi liiketoiminnan positiivisen kehityksen jatkuvan ja yhä vahvistuvan loppuvuoden 2021 aikana.

– Saimme alkuvuoden aikana kymmeniä uusia, laajasti palveluitamme käyttäviä asiakkaita. Se osoittaa, että joustavaan ja helposti tavoitettavaan asiakaspalveluun sekä henkilökuntamme erinomaiseen ammattitaitoon ja palveluasenteeseen perustuva liiketoimintamallimme puhuttelee yhä useampia henkilö- ja yritysasiakkaita alueellamme. Kasvun kiihdyttämiseksi tulemme rekrytoimaan joukkoomme myös uusia osaajia seuraavien kuukausien aikana, kertoo toimitusjohtaja Öhman tyytyväisenä.