Satukirjamaisia kuvia

0
Reetta Koivulan kesä kului omaa näyttelyä valmistellessa.

15-vuotiaan Reetta Koivulan kesä kului vähän erilaisissa kesätöissä: hän valmisteli maalauksia omaa taidenäyttelyä varten. Nyt työt ovat esillä Vehmaan kirjastossa.

Laitilassa asuva, tänä syksynä lukion aloittanut Reetta kertoo olleensa aina innokas piirtäjä ja maalaaja. Taideharrastus pääsi kunnolla vauhtiin, kun Koivulan perhe muutti Vantaalta Laitilaan 2016. Perheeseen kuuluvat isä, äiti ja kymmenvuotias pikkusisko sekä monirotuinen koira Mosku.

– Täällä on ollut hyvä tehdä. Laitilaan muutto oli tietysti iso asia, mutta sain oikein hyvän vastaanoton ja olen viihtynyt täällä.

Introvertiksi itseään kuvaava nuori taiteilija pitää koulunkäynnistä ja viihtyy koulun jälkeen kotona kirjojen ja taiteen parissa. Taiteilijana hän on itseoppinut koulun kuvaamataidon opetusta lukuun ottamatta. Töissään Reetta käyttää vesi- ja akryylivärejä, tusseja ja puuvärejä.

– Työni ovat usein satukirjamaisia. Kuvittajan ammatti onkin yksi haave, vaikka en vielä tarkkaan tiedä, minne haluaisin lukion jälkeen opiskelemaan. Näissä uusissa töissä ajatuksena oli tehdä jotain iloista, tuottaa hyvää mieltä ihmisille kun muuten joka puolelta tulee huonoja uutisia.

Esikuvakseen Reetta mainitsee Tove Janssonin – hänessä yhdistyvät molemmat tärkeät asiat, kirjoittaminen ja kuvittaminen. Kirjallisuudesta kiinnostavat eniten scifi ja fantasia. Sosiaalisen median käyttöä Reetta on tietoisesti rajannut.

– Pidän kavereihin yhteyttä WhatsAppilla, mutta en ole Snapchatissa enkä tik tokissa, en halua jäädä niihin koukkuun.

Reetta Koivulan töitä on ollut esillä myös Runonkulman Galleriassa Uudessakaupungissa. Vehmaan näyttely ”Pinnan alla ja metsän suojassa” on esillä 3.9. asti.