Seurakunta sai taululahjoituksen

0
Pentti Nordman (oik.) on kiinnostunut arkkitehtuurista. Kirkkoherra Petri Laitinen otti vastaan Nordmanin lahjoittaman, kirkkokotia esittävän taulun.

Pentti Nordman lahjoitti kirkkokotia esittävän akvarellin seurakunnalle. 1926 syntynyt Nordman on maalannut ja piirtänyt koko ikänsä ja hän on kiinnostunut erityisesti arkkitehtuurista. Lahjoituksen otti vastaan kirkkoherra Petri Laitinen.

Lokalahdella syntynyt Nordman teki pitkän päivätyön Laitilassa leipomoyrittäjänä. Taidekoulutusta hänellä ei ole kansalaispiston taidepiirejä lukuun ottamatta. Palo luovaan työhön on kuitenkin ollut kova jopa silloin, kun Suomessa on kärsitty pulaa materiaaleista.

– Sota-aikaan ei juuri saanut valkoista paperia mistään, oli ihan ihme jos palasen löysi. Silloin piirrettiin kaupan käärepaperiin, sotaveteraani muisteli.

Kuva kirkkokodista on maalattu 2000-luvulla ja se on yksityiskohtaisen tarkka. Hautausmaavastaava Tapio Junnila huomasi kuvassa jopa kirkkokodin seinässä olevan pienen valkoisen pisteen jota ei enää ole, mutta jonka hänkin muisti.

– Erittäin tarkka kuva, jopa kellarin ovenpielessä olevat kulumat on kuvattu, Junnila sanoi.

Pentti Nordman on maalannut viime vuosiin asti. Hän on myös pitänyt päiväkirjaa lähes koko elämänsä ja kirjoittanut muun muassa kronikoita. Suurin osa päiväkirjoista tuhoutui tulipalossa 20 vuotta sitten kun Nordmanien leipomo ja samassa yhteydessä ollut koti paloivat.

Kirkkoherra kiitti Nordmania taitavasti ikuistetusta kuvasta. Lahjoitustaulu ripustettiin kirkkokodin saliin pianon yläpuolelle.