Toki Tokion kisat katsottu

0

Olen aina kirjoittanut muistiin, mitä erikoista näkyi sohvaperunalle olympiakisoissa. Ensinnäkin kiinnitin huomiota siihen, että kyllä kaikkien maiden liput sai olla näkyvissä, paitsi Venäjän, mutta urheasti venäläiset kisailivat siitä huolimatta.

Toinen, että on alkanut tulla mainoksia kisa-asuun kuten Adidas ynnä muita. Olympialaiset pitää olla ilman mainospelleilyä.

Kahdeksan vuotta sitten oli crocs-tossut. Neljä vuotta sitten näkyvästi oli esillä niin sanottu jesse eli roudarinteippi. Nyt kaksi silmäänpistävää asiaa oli: pään ympärillä kiristysvannetta ja aurinkolasit , satoi tai paistoi. Lasit ovat hyvät tietysti myös näön turvaksi. Jos edellä juoksevan kengästä nasta tai piikki irtoaa, se lentää päin tuulilasia.

Monilla, varsinkin vaaleilla miesurheilijoilla, oli paljon mustelmia käsivarsilla ja jaloissa. Ne olivat jopa sateenkaariväreiksi muuttuneet. Toivon, että ne vammat paranevat nopeasti ja häipyvät.

Tietysti joku näsäviisas sanoo, että ne ovat tatuointeja. Miksi sitten tummaihoisella ei ole valkoihoisen vastaavia ”tapetteja” kehollaan ?

Sitten nämä köyhille tarkoitetut lippalakit eli ne joita pidetään lippa niskaan päin käännettynä. Niitä on paljon, mutta erityisesti niin sanotussa rikkaiden suosikkilajissa eli golfissa on lippa aina eteenpäin, koska heillä on varaa niihin.

Kampaajien suosikkinäyttelyssä oli todella paljon kaunista nähtävää. Naisten tukkien väritykset, leikkaukset ja letitykset olivat hienoja, mutta pitkän matkan naisjuoksijoiden poninhännät ne vasta olivat jotakin fantastista.

Kun välillä vilkaisin toista tv-kanavaa, josta tuli Kuninkuusravit, niin sielläkin silmä lepäsi. Eriväriset harjat hulmusivat sielläkin. Tästä urheilulajista en niin paljon välitä, mutta jos minulla olisi oma hevonen, sen nimi olisi Metwursti.

Vanhana kilpapurjehtijana tykkäsin kovasti, kun pystyin seuraamaan läheltä reaaliajassa tapahtumat. Droonien aikakausi on aivan mahtava.

Jamaikan ”keltaiset” juoksijat voittivat monessa, monessa lajissa, mutta sinä päivänä, kun tulevat Salpausselän kisoihin ottamaan kolmoisvoiton, niin silloin lentävät sohva ja telkkarini ulos.

Toivon, että joskus kesäolympialaiset järjestettäisiin Islannissa. Jäitä hattuuni nyt myös piukkapipoiset.

Jäämme odottamaan, mitä uutta koettavaa on seuraavissa kesäolympialaisissa. Onko mittaussysteemi muuttunut niin, että korkeus- ja pituushyppykisoissa esimerkiksi riman ylitys on 210 cm korkeudella, mutta hyppääjä hyppää todella 221 cm. Samoin pituushypyssä mitataan, mistä hyppy lähti, paitsi yliastuttu hylätään, kuten korkeushypyssäkin riman pudotessa.

Miesten uimahousuissa voisi mainoksena Outokummun vaakuna ja naisilla Karkkilan. Talvikisoissa voisi uutena lajina olla mäkiampumaliito-kilpailu lentomäessä. Yksi taulu ja yksi varapatruuna ja tuomarit toisella puolella kuin taulut.

Nämä kisat siis oli Maskin ja Muskin vuonna.

Näin kirjoitti sohvaperuna Raimo Oksanen