Tuore Mister Rinkeplumma on avulias herrasmies – Tunnustus Juhani Raitamäelle

0
Juhani Raitamäki oli hämillään huomiosta.

Hullun kukon päivillä valittiin tänä vuonna Mister Rinkeplumma. Kunnian sai naapurustoa autteleva ja ystävällinen herrasmies, Juhani Raitamäki.

– Raadin vakuutti erityisesti perustelu, että kyllä hänen täytyy olla hyvä mies, kun hänen vaimonsakin näyttää niin onnelliselta, Lea Koskinen hymyili julistaessaan tittelin saajan Hullun kukon päivässä lauantaina.

Raitamäki kävi hämmentyneenä lavalla noutamassa kunniakirjan. Mies ei osannut odottaa tällaista huomionosoitusta.

– Enhän minä mitään erityistä olen tehnyt. Jos joku tarvitsee apua, niin auttelen, hän totesi vaatimattomasti itsestään.

Naapurusto Viikaisissa kyllä tietää, että jos jokin kommervenkki tai hätä tulee eteen, niin Juhanilta saa kyllä apua.

– Hän on aina valmis auttamaan, jos kuka apua tarvitsee, myös pyytämättä, Juhanin vaimo Heljä Raitamäki kehui puolisoaan.

– Jos teen ison kattilallisen jotain ruokaa, vie hän siitä kepullisen tai pari tuonne kylille.

Kun Juhani jäi eläkkeelle, häneltä kysyttiin, mitä hän eläkepäivinään aikoo tehdä. Juhani oli vastannut, että “jos joku jottai apua tarvittee”.

Raitamäen viimeisimmät auttamistyöt liittyvät metsätöihin, remonttiin ja ruohonleikkurin korjaukseen.

Mr. ja Ms. Rinkeplumma valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Perinne alkoi Laitilan kulttuuritoimen, Laitilan oppaiden ja kulttuuriseura Walon aloitteesta.

Mr. tai Ms. Rinkeplummaksi on valittu siitä lähtien avulias laitilalainen. Koskinen toivoi, että laitilalaiset alkaisivat jo nyt miettiä seuraavaa palkittavaa. Henkilö ei välttämättä tuo itseään esiin, mutta ansaitsee kiitoksen.