Uudenkaupungin parhaat kaupunkikalastuspaikat löytyvät Kaupunginlahden rannoilta – katukalastuskilpailu saapuu kaupunkiin

0
Viime vuoden Street fishing -kilpailu käynnissä. Kuva: Janne Antila

Suomen Vapaa-ajankalastajien teettämän kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista harrastaisi kalastusta enemmän, jos kalastuskohteet eivät olisi kaukana tai jos ylipäänsä tietäisi hyviä kalapaikkoja. Järjestö muistuttaa, että lähikalastuskohteita löytyy kuitenkin usein jopa aivan kaupunkien ytimestä.

Suomen Vapaa-ajankalastajien kalatalousasiantuntija Janne Antilan mielestä Uudenkaupungin keskustan parhaimmat kalastuspaikat ovat Kaupunginlahden rannoilla.

– Sieltä saa onkimalla monipuolisesti saalista ja virveliinkin nappaa usein. Mielenkiintoinen ilmiö on, että jossain kohtaa syksyä matalaan lahteen saapuu myös kuhia, isojakin, joita saadaan usein heittokalastaen. Toki alueen vesiltä löytyy myös haukea. Viime vuoden Street fishing -kisassa kävikin niin, että sattumalta mato-onkeen haukannut hauki ratkaisi kisan loppumetreillä, Antila kertoo.

Kaupunginlahden lisäksi mukavia kalastusmahdollisuuksia tarjoavat merenrannat.

– Vaikka merta on tarjolla runsaasti, ei kannata unohtaa sisävesiä. Esimerkiksi Ruokolanjärvi kalastuslaitureineen ja lainattavine soutuveneineen on käymisen arvoinen. Muiden kalojen ohella siellä ui kookkaitakin haukia. Siellä kannattaa suosia ruohosuojattuja vieheitä, mikäli rannalta käsin heittelee, Antila vinkkaa.

Street fishing -kilpailu Uudessakaupungissa keskiviikkona 4.8.

Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestää kesällä jälleen Street fishing -kalastuskilpailuja yhteistyössä paikallistoimijoiden kanssa ympäri Suomen. Rentomielinen tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille, ja siinä nuoret saavat tasoitusta.

Uudessakaupungissa tapahtuma järjestetään keskiviikkona 4.8. kello 17–20 Pakkahuoneenkujalla sillan pielessä. Kaksihenkisin joukkuein käytävässä kisassa on yksi sarja, jossa mitataan neljä pisintä kalaa (1/laji) ja yhteispituus ratkaisee paremmuuden. Vuonna 2003 tai myöhemmin syntyneet nuoret saavat 5 cm hyvitystä joukkueensa eduksi. Ilmoittautua voi myös paikan päällä.

Street fishing -kilpailussa palkitaan kolme parasta joukkuetta ja voittajat julistetaan kyseisen kaupungin Kalakunkuiksi 2021. Koko kesän kovimman voittotuloksen kalastaneet nimetään lisäksi syksyllä Vuoden katukalastajiksi. Säännöt on luotu matalan kynnyksen periaatteella, joten kuka tahansa kalastuksesta pitävä voi helposti osallistua ja pärjätä kisassa.

Uudenkaupungin Street fishing -kisa järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna.

– Silloin ei ollut sään kanssa tuuria, mutta silti mukana oli mukavasti 16 joukkuetta. Palaute oli positiivista ja kisa järjestetään nyt toistamiseen. Nyt kannattaakin tulla kokeilemaan tätä mukavaa ja rentoa kalastuskisaa kaverin kanssa, Antila kannustaa.

Lisätietoa Street fishing Uusikaupunki -kilpailusta ja muista tapahtumista on lapsille ja nuorille suunnatulla Fisuun.fi-kalastussivustolla.