Uusi opetussuunnitelma käyttöön

0
Vihkopinot odottavat käyttäjiään. Jatkossa lukion opiskelijat saavat kaikki pakolliset oppimateriaalit ilmaiseksi. Nyt uudistus koskee ensimmäisen vuoden lukio-opiskelijoita, Tomi Kangas kertoo.

Lukiot ottavat käyttöön uuden opetussuunnitelman. Sitä noudatetaan nyt syksyllä lukion aloittaville ikäluokille, toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat tekevät vielä töitä vuodelta 2016 olevan opetussuunnitelman mukaisesti.

Uuden opetussuunnitelman mukaan lukiossa ei enää suoriteta kursseja vaan opintojaksoja, joista kerätään opintopisteitä samaan tapaan kuin korkeakouluissa. Opetuksen määrä tai opittavien asioiden määrä ei nouse.

Opintopisteiden tarkoituksena on tehdä paikallisten opetussuunnitelmien teko joustavammaksi kun eri oppiaineita voidaan yhdistellä yhtenäisiksi opintojaksoiksi. Lukion oppimäärä on jatkossa 150 opintopistettä.

Oikeus opinto-ohjaukseen laajenee. Ne opiskelijat, jotka eivät ylioppilaskirjoitusten jälkeen saa opiskelupaikkaa, ovat oikeutettuja oman lukion opinto-ohjaukseen vielä seuraavan vuoden ajan.

– Näitä opiskelijoita on yleensä ollut vain muutamia ja Laitilassa pystytään kyllä täyttämään tämä velvoite hyvin, Tomi Kangas sanoi.

Laitilan lukiossa aloittaa tänä syksynä 32 opiskelijaa.