Uusi valtuusto koolla ensimmäistä kertaa – Jukka Alkio valtuuston ja Pekka Kuusisto hallituksen puheenjohtajaksi

0
Laitilan uusi kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina ensimmäistä kertaa.

Kesäkuun kuntavaaleissa valittu uusi Laitilan kaupunginvaltuusto avasi tänään istuntokautensa ja kokoontui muutamaa valtuutettua lukuun ottamatta valtuustosaliin ensimmäiseen kokoukseensa. Kokouksen asialistalla oli lähinnä henkilövalinnat lukuisiin toimielimiin.

VAHVAN vaalituloksen saanut keskusta sai oman valtuutettunsa sekä kaupunginvaltuuston että hallituksen puheenjohtajaksi. Valtuustossa nuijaa paukuttaa vuosina 2021–2023 uusi luottamushenkilö, mutta kuntapolitiikan hyvin tunteva Laitilan entinen kaupunginjohtaja Jukka Alkio. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana 2021–2023 puolestaan jatkaa hallitusta viime kaudellakin luotsannut kokenut kuntapoliitikko Pekka Kuusisto.

Valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin demareiden Pertti Pokki ja toiseksi varapuheenjohtajaksi perussuomalaisten Timo Rantanen.

VALTUUSTO valitsi kaupunginhallituksen toimikaudelle 2021–2023. Puheenjohtaja Pekka Kuusiston varajäseneksi valittiin Katri Jalonen ja hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Hanna Lahtonen (sd), jonka varajäseneksi valittiin Paula Elo.

Hallituksen muut jäsenet ovat (varajäsen suluissa) keskustan edustajat Mika Kinnala (Pertti Kerttula), Riikka Saarela (Susanna Saari) ja Tuomas Vuorio (Juha Kiviö), kokoomuksen Heikki Peltola (Jarkko Männistö), kristillisdemokraattien Tiina Saari (Jorma Oivo) sekä Laitilan puolesta -valtuustoryhmän edustajat Nina Arokoivu (Milla Frangén) ja Janne Kuusisto (Henri Aitakari).