Villa Aurelian kesäkausi päättyy

0
Kesäkahvilassa istuvat Marjatta Hautajärvi ja Mirja Rinteelä ovat kiinnostuneita Anttilan talon historiasta.

Jussi Vaajasaari

Anttilantalo Laitilan terveyskodin vieressä on kunnostettu entiseen loistoonsa. Talon uusi nimi on Villa Aurelia. Villa Aurelian kesäkahvila ja tekstiilitaidenäyttely ovat ensi sunnuntaina viimeisen kerran avoinna.

Vuonna 1923 rakennetun talon osti Laitilan kaupungilta Ulla Kivimäki. Kunnostuksessa piti noudattaa museoviraston ohjeita, koska talo on suojeltu.

– Täällä on kaikki hyvällä silmällä kunnostettu. Rakennus on huolellisesti entisöity ja kauniisti kalustettu. Talo on saanut uuden elämän, kiittelee taidenäyttelyä katsomaan saapunut Anna Unhola-Vehmas.

Tämän kesän taidenäyttely on jännittävä ja hauska käsityötaiteellinen kokoelma. Kuvataiteilija Ulla Kivimäki on rakentanut taidenäyttelyn taiteilijaystävänsä Johanna Sepän vapaavirkkaustöistä. He ovat molemmat myös arkeologeja.

– Seuraavaksi PikkuGalleriaan on suunnitteilla vanhojen lelujen näyttely, joka avataan joulun ajaksi. Minuun voivat olla yhteydessä ne, jotka haluavat lainata vanhoja lelujaan, kuten nukkeja, nalleja, autoja tms, sanoo Ulla Kivimäki.

Villa Aurelian tiloihin mahtuu kokoontumaan viitisenkymmentä ihmistä. Tilat ovat vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin, kuten kokouksiin, illanviettoihin ja juhliin. Rakennuksen pohjoispäädyssä on myöskin yöpymismajoittumiseen tilat, jonne on oma sisäänkäynti.

– Meitä kiinnostaa tämän vanhan rakennuksen historia. Tällä paikalla aiemmin sijainneessa talossa on asunut Kusnista kotoisin oleva Sora, joka on kaukainen sukulaisemme, kertoo Marjatta Hautajärvi, joka on saapunut Villa Aureliaan kahvittelemaan sisarensa Mirja Rinteelän kanssa.

Kahvilan artesaanileivonnaiset on suunniteltu herkkusuille. Leivonnaiset ovat olleet hyvin pidettyjä, kiitosta on saanut muun muassa mansikka-limettijuustokakku.

– Minua kiinnostavat käsityöt, koska itsekin olen käsityöihminen, sanoo leivostaan nauttiva Mirja Rinteelä.

Anttilantalon kesäkahvila ja taidenäyttely ovat tänä vuonna yleisölle auki viimeisen kerran sunnuntaina 29.8. Kahvila on ollut koko kesän auki sunnuntaisin kello 12 – 16, samaan aikaan taidenäyttelyn kanssa.