Winnovan Rauman toimipisteessä joukkoaltistuminen

0
Korona on kurittanut toisia aloja enemmän kuin toisia. Arkistokuva: Timo Marttila

Rauman terveyspalvelut sai keskiviikkona tiedon Winnovan Rauman Steniuksenkadun toimipisteen ulkopaikkakuntalaisen opiskelijan koronavirustartunnasta, johon liittyen on altistunut oppilaitoksessa 16 henkilöä. Heidät asetetaan karanteeniin. Lisäksi 18 henkilöä ohjataan varmuuden vuoksi koronatestiin, mutta heitä ei aseteta karanteeniin.

Altistuneiden joukossa on sekä raumalaisia että ulkopaikkakuntalaisia. Tartunnan lähde on tiedossa, eikä se ole peräisin oppilaitoksesta.

Kaikkiin altistuneisiin ja testattaviin ollaan yhteydessä kotikunnan tartunnanjäljityksestä. Altistuneet asetetaan karanteeniin 10 päiväksi viimeisestä altistumispäivästä alkaen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 2.8. annetun ohjeen mukaan karanteenin voi purkaa, jos aikaisintaan 6 vuorokautta altistumisen jälkeen otettu koronatesti on negatiivinen. Negatiivisen testituloksen perusteella kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri voi tehdä päätöksen karanteenin lopettamisesta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä