Helena Mannervesi mestari myös Haminan SM-suunnistusyössä

0
Arkistokuva: Timo Jakonen

Veijo Viitanen

Pyhärannan rastilukkolainen Helena Mannervesi voitti yösuunnistuksen Suomen mestaruuden Haminassa lauantaina. Voitto oli rastilukkolaiselle jo kauden kolmas ikätyttöjen D75-sarjassa.

Kahden kilometrin radalla oli kahdeksan rastia ja kaikilla niillä pyhärantalainen leimasi ykkösenä. Maalissa Mannerveden ero seuraavaan oli kerrassaan selvä, lähes kymmenen minuutin suuruinen.

Myöskään D70-sarjassa ei paljon sekunteja tarvittu ajanotossa, kun mitalistienkin väliset erot olivat useita minuutteja yhdeksällä rastilla. Vakka-Rastin kalantilainen Maija Verha suunnisti viidenneksi, mikä sijoitus palkittiin SM-plaketilla.

Ikämiesten runsaiden osallistumisten sarjoista Laitilan Jyskeen edustajat suunnistivat varsin hyviä sijoituksia. Parhaiten pärjäsi Asmo Vuorenpää kirimällä H50-sarjassa 14. tilalle. Ikäryhmään osallistui 70 kilpailijaa ja 12 rastin kautta juostiin 7,4 kilometrin pimeä rata.

Suuren H55-sarjan 72 yöjuoksijan joukossa Jyskeen Jussi Elo sijoittui 20. tilalle ja Mika Lammi 29. tilalle. Miesten ero kärkeen ja mitaleille venähti seitsemällä kilometrillä kuitenkin yli vartin suuruiseksi.

SM-yö suunnistettiin Vehkalahden Veikkojen järjestämänä Haminan Metsäkylässä. Kymenlaaksolainen avokalliomaasto tarjosi runsaasti kiviä ja varsinkin pidemmillä radoilla hyviä reitinvalinnan tehtäviä.