Lainatakaus palautettiin valmisteluun – Jäähalliin suunnitteilla mittava pukukoppisaneeraus

0
Laitilan jäähalliin on suunnittelilla uudet pukukopit.

Laitilan kaupunginvaltuuston oli määrä maanantaina päättää, myöntääkö kaupunki Jääkukko Oy:lle omavelkaisen takauksen 800 000 euron lainalle. Laitilan jäähallitoimintaa pyörittävä Jääkukko on kaupungin tytäryhtiö ja se aikoo ottaa lainaa uusien pukukoppien rakentamiseksi. Kaupunginhallituksen esitys oli, että lainalle omavelkainen takaus myönnetään, mutta valtuusto palautti asian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusiston (kesk) ehdotuksesta valmisteluun.

– Kun valtuustoryhmät olivat koolla, niin useammassakin ryhmässä oli todettu, että tausta-aineisto tämän takauspäätöksen tekemiseen on turhan ohut eli valtuutetuilla ei aivan ole ollut selvillä, mistä tässä päätetään, Kuusisto pohjusti ja kertoi, että päättäjät olivat kaipailleet esimerkiksi rakennuspiirustuksia ja hankkeen kustannusarviota.

– Otetaan neuvosta vaarin ja valmistellaan asia paremmin ja perusteellisemmin, jotta valtuutetuilla on paremmat edellytykset asiasta päättää ja tuodaan asia uudelleen päätöksentekoon. Esitän, että valtuusto palauttaisi tämän asian uudestaan kaupunginhallituksen valmisteluun.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Alkio (kesk) esitti arvion, että asia voisi olla jo valtuuston seuraavassa kokouksessa käsiteltävänä.

Valtuutettu Pertti Pokki (sd) muistutti, ettei asian viivästyminen haittaa Jääkukon toimintaa, koska jäähallissa on kausi alkanut.

– Ei rakennushanketta päästä tekemään ennen kuin jääkausi päättyy, hän totesi.