Janina Lehtoselle uusi varsalupaus

0
Ravitalli Janina Lehtonen hankki Ypäjän varsahuutokaupasta uuden kimppahevosen Timjan Wanian. Sen emän Phoenix Hornlinen saavutuksiin kuuluu muun muassa Pilvenmäen Tammavaltikan voitto. Kuva: Ravitalli Janina Lehtonen

Laitilalainen Ravitalli Janina Lehtonen osti viikonloppuna Ypäjän varsahuutokaupasta viime vuoden kesäkuussa syntyneen lämminveritamman Timjan Wanian. Varsa maksoi 4 750 euroa, eli se ei kuulunut huutokaupan arvokkaimpiin.

Timjan Wanian on kasvattanut Riina Rekilä , jolla on ollut menestyvää kasvattajatyötä Kanadassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Timjan Wanian emä Phoenix Hornline kilpaili menestyksellisesti ja hankki 35 voitolla palkintoja yli 200 000 euroa. Timjan Wania on emänsä seitsemästä varsasta ensimmäinen Suomen rekisteriin syntynyt. Varsan isän Diamond Duon 21 jälkeläisestä ei yksikään ole vielä startannut kilpailuissa.

Ravitalli Janina Lehtonen ilmoitti ostoksen jälkeen perustavansa Timjan Wanian ympärille omistajakimpan.