Jyskeen kiekkomiehille jatkoaikatappio – Päävalmentaja: ”Jos kaikki yrittävät parhaansa, niin ei silloin voi olla pettynyt.”

0
Jyske pelasti viikonloppuna tasapelin Paimion Hakaa vastaan. Kuvituskuva: Jori Liimatainen

Juha Laine

Ensimmäinen kotiottelu ei vielä tuonut Jyskeelle avausvoittoa, mutta pistetili saatiin kuitenkin auki. Kamppailu Paimion Hakaa vastaan oli alusta asti tasainen, eikä kumpikaan joukkue päässyt maalia enempää toista karkuun. Maalivahdit näyttelivät isoa roolia ja osumia nähtiin vähän.

Tilanne oli toisen erän jälkeen 2–2, eikä viimeisessä erässä enää maalitili karttunut. Kauden ensimmäinen jatkoaika oli lyhyttä sorttia.

Heti ensimmäisellä minuutilla Jyskeen pieni yli-innokkuus hyökkäyspäässä kostautui ja Hakan pelaaja pääsi puolittain laidalta läpi. Laukaus yllätti Jyskeen veräjänvartijan Aleksi Virtalan, ja Haka nappasi ylimääräisen pinnan voittamalla numeroin 2–3. Jyske sai kuitenkin yhden sarjapisteen varsinaisen peliajan tasapelitilanteesta.

Päävalmentaja Pasi Saarela oli tyytyväinen näkemäänsä, vaikka voitto karkasi Paimioon. Valmentaja pyysi myös pelaajistonsa arvion matsista.

– Jos kaikki yrittävät parhaansa, niin ei silloin voi olla pettynyt. Hyvä peli, jossa molemmat olivat hyvällä jalalla liikkeellä. Pelaajat kokivat, että tämä oli kauden paras peli. Sanoin, että tässä menee sitten raja ja tämän alemmaksi ei enää mennä. Mielestäni on hyvä, että vaatimustaso nostetaan korkealle, Saarela kertoi.

Saarela muistutti, että Hakan ryhmässä oli monta peluria, joilla on ylemmän sarjatason kokemusta. Myös molemmat molarit saivat valmentajan kehut.

Jyskeen molemmat maalit tulivat toisessa erässä. Haka johti avauserän jälkeen 0–1. Toni Nieminen (Jani Kiiski, Niko Peltonen) värkkäsi tasoituksen pelin lähestyessä puolta väliä.

Vieraat menivät erän lopulla uudelleen johtoon, mutta Ville Laurell ehti täräyttämään tasoituksen ennen taukosummeria. Syöttöpisteen Laurellin maaliin saivat Mikko Kaunisto ja Jyri Aulin.

Ensi viikonloppuna Jyske matkaa toisen voitottoman joukkueen vieraaksi. Harjavaltalainen KuKi on vielä nollakerhossa. Ainoassa toistaiseksi pelatussa matsissaan Jyskeen nyt kaatanut Haka teilasi KuKin 5-2. Jyske saa pienen edun, kun KuKi joutuu hikoilemaan pisteiden eteen ensin perjantaina ja sitten heti lauantaina Jyskeen vieraillessa.

– Meillä on tiedossa muutamia poissaoloja seuraavaan peliin, mutta yksi kaveri saadaan lisänä armeijasta mukaan, Saarela ennakoi.