Kaksi hopeaa Jyskeelle yösuunnistuksesta

0
Yösuunnistuksen yllätyksiä haettiin Nousiaisten metsistä.

Veijo Viitanen

Laitilan Jyskeen aktiivisimmat edustajat saavuttivat kaksi hopeamitalia Varsinais-Suomen alueen suunnistuksen yömestaruuskilpailusta Nousiaisissa torstaina. Varmassa vauhdissa olivat Juha-Matti Suominen ja Jussi Elo.

Falkinkosken takametsissä H50-sarjan voitti Vakka-Rastin kovakyytinen Timo Helin, jolle Jyskeen Juha-Matti Suominen hävisi vain vajaan minuutin.

Ikämiesten sarjan kymmenen rastin kiertämisessä nopein oli kuitenkin naapuripiirin Rasti-Lukon Janne Kallioniemi. Satakuntalaiset toivat kisaan hyvää täydennystä ja kilpamieli oli parempaa.

H55-sarjassa Jyskeen suunnistusjaoston puheenjohtaja Jussi Elo kilpaili alueen hopealle, koko kilpailussa hän oli viides. Varsinaissuomalaisista Jyskeen Mika Lammi saavutti viidennen tilan.

Vakka-Rastille sarjavoiton yösuunnistivat laitilalainen Kirsi Laine D60 ja kalantilainen Maija Verha D70. Pyhämaan Helena Koistinen D45 sijoittui hopealle.

Laitilan lähialueen suunnistajista Kodisjoen Kaikun D40-sarjan Hanna Uusikartano voitti Satakunnan mestaruuden ja samoin kärjessä oli Pyhärannan rastilukkolainen Helena Mannervesi D75.

Noin 200 osanottajan mittelöissä Hinnerjoen Yrityksellä oli oikein hyvä yö. Satakunnan H21-sarjan voitti Yrityksen Juhani Valtanen ja H35-sarjaa mestaroi Lassi Valtanen. H65-sarjassa Simo Valtanen oli hopealla.