Kukon Tikalle tukku mitaleja Laitila Cupista

0
Viime viikonvaihteen Laitila Cuppiin oli ilmoittautunut mukaan 102 heittäjää ympäri maata. Järjestävä kerho Kukon Tikka nappasi mitaleja kaikista miesten sarjoista.

Arto Kanerva

Viikonvaihteessa järjestetty dartsin Laitila Cup onnistui hienosti. Mukaan oli ilmoittautunut 102 heittäjää ympäri maan, kauimmaiset jälleen Rovaniemeltä asti. Mitalit jaettiin 12 sarjassa ja Kukon Tikan heittäjät saavuttivat mitalisijoja kaikissa miesten sarjoissa. Tulokset ovat nähtävissä osoitteessa darts.fi.

– On erittäin hienoa ja tärkeää, että Laitila Cup saatiin järjestettyä, sanoo Suomen Darts-liiton puheenjohtaja Veijo Viinikka.

Viime vuoden alussa dartsilla meni mukavasti ja laji oli hyvässä kasvuvauhdissa, kunnes koronarajoitukset iskivät. Tällä hetkellä tilanne on ikävä kyllä aivan toinen ja jotain pitäisi keksiä, että saisimme uusia harrastajia lajin pariin.

Kisoja on peruttu ja SM-liigan avausta on jouduttu siirtämään kahdella kuukaudella. Viinikan mukaan kilpailumahdollisuuksien puute on saanut monet heittäjät siirtymään muihin lajeihin. Dartsin lopettaneiden määrä lasketaan jo sadoissa, ja SM-liigaan on alkavalle kaudelle ilmoittautunut 20 joukkuetta viime vuotta vähemmän.

Yhtenä mahdollisuutena lajin näkyvyyden lisäämiseen varsinkin nuorten keskuudessa Viinikka näkee dartsin esittelyn ja esille tuomisen esimerkiksi toisen asteen oppilaitoksissa. Monet urheilulajit kilpailevat keskenään harrastajista ja omasta lajistaan kertomalla voi odottaa sen houkuttelevan mukaan uusia heittäjiä.

– Kaikki tällaiset pienemmät marginaalilajit ovat nyt vaikeuksissa, kun harrastajamäärät ovat pienentyneet. Pienenä liittona emme saaneet edes korona-avustuksia.

Kukon Tikan Joni Laine sanoo kisaviikonlopun sujuneen hienosti.

– Kisajärjestelyt toimivat, aikataulut pitivät, eikä muutenkaan ollut mitään ongelmia, joten kunhan tässä on hiukan vedetty henkeä, niin voimme lähteä suunnittelemaan ensi vuoden Laitila Cuppia.

Laitilan kaupunki on osaltaan ollut tukemassa Laitila Cupin järjestämistä antamalla Urheilutalon veloituksetta kisojen käyttöön ja osallistumalla kisamitalien kustannuksiin. Laine kehuu yhteistyön kaupungin kanssa sujuneen hienosti.

Kaupungin vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson kertoo kaupungin tukevan mahdollisuuksien mukaan Laitila Cupin kaltaisia kisoja.

– Kaupungin puolesta ollaan oikein myötämielisiä sille, että Laitilassa tällaista järjestetään. Pienillä seuroilla ja kerhoilla on yleensä rahat tiukalla, joten on aivan kohtuullista, että kaupunki niitä tukee. Ajatuksena on, että tulevaisuudessa suuntaisimme tukea eri tavalla eri vuosina, yhtenä vuonna esimerkiksi lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin ja toisena vuonna vaikka huippu-urheilijoille.

Dartsin SM-liigan avaus on siirretty marraskuun alkuun. Kukon Tikka lähtee kisoihin miesten mestaruussarjajoukkueella ja kahdella 2-divisioonan joukkueella.

– Naisten mestaruussarjapaikan jouduimme luovuttamaan, kun joukkuetta ei saatu kasaan, kertoo Joni Laine.

– Joukkueisiin tulee yleensä aina kesäisin pieniä muutoksia seuran vaihtojen takia ja joku saattaa jäädä jäähdyttelemään, kun ei enää jaksa tai ole kiinnostunut kiertämään kisoissa ympäri maata. Mukavaa tämänvuotisissa kokoonpanomuutoksissa on, että olemme saaneet mukaan kolme täysin uutta heittäjää, joilla ei ole aikaisemmin ollut heittäjälisenssiä.