Laitilalaiset jonottivat pop-up-rokotukseen Finnlamex-hallille– ”Jokaisen pitäisi tietysti käydä ottamassa rokote”

0
Terveydenhoitaja Sari Hyytiä antaa Comirnaty-rokotteen Juho Reunamolle.

Asko Tanhuanpää

Laitilalainen sähkösuunnittelija Henri Aaltonen oli yksi niistä, jotka käyttivät tilisuutta hyväkseen ja tulivat hakemaan koronarokotteen Finnlamex-hallilla keskiviikkona järjestetystä pop-up -tilaisuudesta. Aaltoselle Comirnaty-merkkinen rokote oli jo toinen.

– Emäntä kävi hakemassa omansa vähän ennen minua, ja nyt meillä on molemmilla kahden rokotteen antama suoja. Olemme molemmat koko ajan tekemisissä muiden ihmisten kanssa ja rokotukset suojaavat sekä omaa että muiden terveyttä, Aaltonen tiivisti.

– Minun mielestäni jokaisen pitäisi tietysti käydä ottamassa rokote heti, kun se on vain suinkin mahdollista, hän ilmoitti.

Henri Aaltonen ei ainakaan toistaiseksi ole suunnitellut matkaa mihinkään kauemmaksi eli sen takia ei toista rokotetta tarvittu. Viime aikojen pisimmän reissun hän paljasti suuntautuneen juhannuksena anoppilaan Pohjanmaalle.

Porista kolme vuotta sitten Laitilaan Uudenkaupungin autotehtaan tarjoaman työpaikan tuomana muuttanut Juho Reunamo haki Finnlamex-hallilta puolestaan ensimmäisen rokotteensa. Hän kertoi käyttäneensä hyväkseen mahdollisuuden, kun sellainen eteen tuli, ja rokotuspaikkakin sattui olemaan lähellä kotia.

– En pidä rokotetta välttämättömänä itseni puolesta, mutta tulin ennen muuta muiden ihmisten takia. Lähihoitajana työskentelevä vaimoni on saanut jo kaksi rokotetta ja sekin tietysti kannusti lähtemään, Reunamo mietti.

– Missään nimessä vaimo ei kuitenkaan pakottanut minua tulemaan, vaan päätös oli täysin omani, painotti Reunamo.

Juho Reunamon vaimo on kotoisin Perusta, missä koronatilanne on vielä huomattavasti pahempi kuin Suomessa.

– Emme ole suunnitelleet lähtevämme vaimon sukulaisiin kovinkaan äkkiä, mutta tiedostan toki, että kaksi rokotetta on yksi matkustamisen edellytyksistä. Toinen pitää ilmeisesti hankkia, kun Laitilassa pääsee seuraavan kerran rokotukseen ilman ennakkovarausta, hän suunnitteli.

Järjestyksessään toinen Laitilassa järjestetty pop-up -rokotustilaisuus keräsi Finnlamex-hallin edustalle parhaimmillaan liki kolmenkymmenen ihmisen jonon eri ikäisiä ihmisiä, joten tapahtumalle oli selvästi olemassa tilaus.

FAKTA

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan Laitilassa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut yli 12-vuotiaista 75,1 prosenttia. Kaksi rokotetta on saanut 54,8 prosenttia.

Pyhärannassa yhden piikin on saanut 78,7 prosenttia ja kaksi piikkiä 52,4 prosenttia.

Lähde: THL rokotusrekisteri, luvut päivitetty 2.9.