Laitilan kaupungin strategiaa rakennetaan kyselyn avulla

0
Kuntastrategia on kunnanvaltuuston hyväksymä strategia, josta kunnan kaikki keskeisin päätöksenteko johdetaan. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Uusi valtuustokausi on alkanut. Samalla myös Laitilan kaupungin uuden strategian työstäminen on käynnistynyt. Joka kunnassa on kuntalain mukaan oltava kuntastrategia, joka ohjaa kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin suuntaa. Strategia linjaa kunnan päätöksentekoa, suunnittelua ja kehittämistä.

– Tärkeä osa strategiaprosessia on tämän hetkisen kaupungin tilanteen kartoitus ja sen asukkaiden, elinkeinoelämän edustajien ja yrittäjien, luottamushenkilöiden ja kaupungin työntekijöiden osallistaminen strategian tekemiseen, kaupunki tiedottaa.

Näiltä kohderyhmiltä kaupunki kerää näkemyksiä strategian tekemiseen kyselyn avulla. Kysely on auki syyskuun loppuun asti. Kyselyyn pääsee osoitteesta www.laitila.fi/strategia.