Laitilan väkiluku nousee tasaisesti, Pyhäranta on pienellä miinuksella – Katso myös muut naapurikunnat

0

Laitilassa on selvä nousu kuluvan vuoden väkiluvussa, kun Tilastokeskuksen elokuun mittarit näyttävät 29 asukkaan lisäystä tammikuun lukuun. Laitilan väkiluku oli elokuussa tasan 8 500.

Laitilan väkiluku on kehittynyt hyvään suuntaan koko vuoden. Tasainen kehitys tosin koki pienen takapakin elokuussa, kun väkiluku laski 21 henkilöllä heinäkuun luvusta.

Naapuri-Uudessakaupungissa väkiluku on kasvanut vuoden kahdeksana ensimmäisenä kuukautena sadalla.

Pienellä plussalla ovat myös naapureista Taivassalo ja Kustavi, Pyhäranta ja Vehmaa taas ovat miinuksella.

Rauman väkiluku on käytännössä sama kuin tammikuussa, 39 016.

Tilastokeskuksen elokuun väkiluvut ovat ennakkotietoja, jotka tarkentuvat vielä myöhemmin.

SEITSEMÄSSÄ Varsinais-Suomen kunnassa väkiluku on pienentynyt elokuussa tammikuuhun verrattuna. Suurin pudotus on Loimaalla, jossa väkiluku on laskenut tammikuusta noin sadalla.

Maakunnan suurimmat kasvajat löytyvät Turun kyljestä. Kaarinassa on 580 asukasta enemmän kuin vuoden alussa.

Kaarinan väkimäärän kasvu on huikea menestystarina Varsinais-Suomen mittakaavassa. Turun väkiluku on kasvanut samassa ajassa reilulla 600 henkilöllä.

Turun kehyskunnista Raisio ja Lieto kasvavat selvästi Kaarinaa pienemmillä numeroilla. Raisiossa väkiluku on noussut 230 henkilöllä ja Liedon noin sadalla.

 

TILASTOKESKUKSEN ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli elokuun lopussa 5 545 179. Maamme väkiluku kasvoi tammi–elokuun aikana 11 386 hengellä. Väestönkasvua ylläpiti Tilastokeskuksen mukaan muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 14 086 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 3 484 vähemmän kuin kuolleita.

Tammi–elokuun aikana syntyi 33 348 lasta eli 2 040 lasta enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2020. Kuolleiden määrä oli 36 832, mikä on 195 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Elokuun ennakkotilaston mukaan ulkomailta muutti Suomeen tammi-elokuussa 21 269 henkeä ja Suomesta muutti pois 7 183 henkeä. Maahanmuuttoja oli 437 enemmän ja maastamuuttoja 2 636 vähemmän kuin edellisvuoden tammi–elokuussa. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 5 900 ja maastamuuttajista 4 650 henkeä.

Kuntien välisiä muuttoja kertyi tammi-elokuun aikana 203 861. Elokuussa muuttoja selittävät osittain opiskelijoiden liikkeet. Edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kuntien väliset muutot kasvoivat 4 050 muutolla, kertoo Tilastokeskus.