Laitilan valtuustossa jätettiin kolme aloitetta – Omaishoitajille ja lapsiperheille esitetään tukea, kaupungin tiedottamiseen muutosta

0
Kristillisten ja keskustan tekemä valtuustoaloite esittää, että laitilalaiset omaishoitajat pääsisivät ilmaiseksi kaupungin liikuntapalvelujen piiriin. Arkistokuva: Mikael Rydenfelt.

Laitilan kaupunginvaltuuston kokouksessa tehtiin kolme valtuustoaloitetta.

Riikka Saarela (kesk) esitteli keskustan ja kristillisdemokraattien valtuustoaloitteen, jossa ehdotetaan Laitilan supernanny -toiminnan aloittamista. Tarkoituksena on luoda Laitilaan toimintamalli, jossa perheille tarjotaan matalan kynnyksen apua perheiden haastaviin tilanteisiin. Vastaava supernanny-toiminta on käynnistynyt ainakin Ruskolla, jossa perheet ovat ottaneet palvelun omakseen ja osoittaneet, että tarvetta matalankynnyksen ammattilaisavulle on olemassa.

Tiina Saari (kd) kertoi kristillisdemokraattien ja keskustan yhteisestä valtuustoaloitteesta, jossa esitetään omaishoitajille ilmaisia liikuntapalveluita. Aloitteessa esitetään, että Laitilalta omaishoidon tukea saavat pääsevät käyttämään maksutta kaupungin perusliikuntapalveluja, kuten osallistumaan jumpparyhmään tai käymään uimahallissa. Aloitteessa muistutetaan omaishoitajien tekevän raskasta ja vaativaa työtä ja olevan itsekin usein ikäihmisiä.

Seppo Rinne teki valtuustoryhmänsä Pro Vakka-Suomen nimissä aloitteen siitä, että Laitilan kaupunki liittyisi Vakka-Suomen Sanomia julkaisevaan osuuskuntaan. Rinteen mielestä muissa Vakka-Suomen kunnissa pitäisi tietää enemmän Laitilan asioista ja nyt Laitila on eristäytynyt tiedottamisen osalta Vakka-Suomesta kuin Pohjois-Korea naapureistaan. Rinteen mielestä tiedottaminen on nyt eristäytynyt ja irtaantunut Vakka-Suomen talouselämästä.