”Mahdollisimman pitkälle venytetään kautta” – Jyskeen edustuksen kiekkoilijoiden sarjasesonki käynnistyy lauantaina

0
Jyskeen edustuksen sarjapelit alkavat ensi viikonloppuna. Arkistokuva: Arto Kanerva

Juha Laine

Siinä se on tavoite otsikossa. Jyskeen kiekkomiehistö ei ole asettanut tarkkaa tavoitetta, mutta ei ole myöskään ajatellut lähteä lomille ensimmäisten joukossa. Kausi alkaa viikonloppuna ja keväällä olisi tarkoitus pukea pelipaitaa ylle mahdollisimman pitkään. Kakkosdivisioona on jo tullut tutuksi ja suuria yllätyksiä ei ole enää nurkan takana.

– Yhtään harjoituspeliä ei olla pelattu tulevia sarjavastustajia vastaan. Kai ne suurin piirtein samanlaisia ovat kuin aiemminkin. Varmasti pieniä muutoksia on jokaisella joukkueella niin kuin on meilläkin, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela arvioi voimasuhteita.

Yksi iso muutosten tekijä on opiskelut, mitkä Saarelakin mainitsi. Ammattiin valmistavat opinnot veivät esimerkiksi Jyskeen ykkössentterin Jesse Kaupinsalon muille maille. Menetyksiä on useampia, mutta vahvistuksiakin on tullut. Jos kaikki ovat paikalla, niin muutama joutuu huilaamaan. Saarela ei usko montaa kertaa näin käyvän.

– Meillä on muutama jätkä armeijassa ja aina tulee tilanteita, että kaikki eivät pääse mukaan. Jossain vaiheessa saattaa olla jopa pula pelaajista, Saarela ennusti.

Suomen Cupin toisella kierroksella Jyske sai hyvän kosketuksen Suomi-Sarjan vauhtiin. HCIK Kaarinasta oli tiukoilla laitilalaisten kanssa. Viimeisen erän maalilla ennakkosuosikki vei kamppailun osumin 5–4. Toinen matsi espoolaista Jäähonkaa vastaan olikin sitten kylmää kyytiä. Jäähonka luisteli Jyskeeltä karkuun ja haki Laitilasta selvän 7–1 voiton.

– Siellä oli monella pelaajalla junnutaustaa Espoon Bluesista. Jäähonka pelasi todella hyvää lätkää ja ansaitsi voiton, Saarela kehui.

II-divisioonan lohkossa 6 on yhteensä yhdeksän joukkuetta. Runkosarjassa kaikki joukkueet kohdataan kolmesti. Otteluita kertyy siis yhteensä 24 ja runkosarja päättyy maaliskuun alussa. Jyske aloittaa lauantaina VG-62:n vieraana Naantalissa.

– Meidän pelaamisen kannalta on tärkeää, kuinka nopeasti saadaan huono hetki loppumaan pelin sisällä. Sillä on iso merkitys lopputuloksen ja myös poikien jaksamisen kannalta. Hyvällä fiiliksellä lähdetään kautta aloittamaan, Saarela päätti.

Ensimmäinen kotimatsi on 25.päivä syyskuuta Paimion Hakan saapuessa visiitille.