MLL järjestää vanhemmuusryhmiä syksyllä – Osa ryhmistä kokoontuu verkossa

0
Mannerheimin Lastensuojeluliiton vanhemmuusryhmistä saa uusia ideoita vanhemmuuteen. Arkistokuva: Riitta Salmi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri järjestää syksyllä kolme ABC-vanhemmuusryhmää vanhemmille, jotka ovat kiinnostuneita tutustamaan tutkimustietoon perustuviin menetelmiin ja käytäntöihin vahvan suhteen rakentamiseen vanhemman ja lapsen välille.

Ryhmät ovat koulutettujen ohjaajien vetämiä, ja tapaamisissa jaetaan kokemuksia ja tutkimustuloksia. Tapaamisten välissä osallistujat saavat myös toteuttaa käytännön kokeiluja kotona. Osallistujilla tulee olla 3–12-vuotiaita lapsia, ja osallistua voi yksin tai yhdessä toisen vanhemman kanssa.

– Nyt on tarjolla hieno mahdollisuus syventää ymmärrystään lapsiperheiden vuorovaikutuksesta ja saada uusia ideoita omaan vanhemmuuteen. Suosittelen lämpimästi osallistumaan, toteaa MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson .

Andersson on itsekin toiminut ABC-ryhmän ohjaajana, ja aiemmista tapaamisista saatu palaute on ollut erittäin hyvää.

– Kehuja keräsi nimenomaan tapaamisista saadun vertaistuen, omakohtaisten kokemusten, sekä tutkitun tiedon yhdistelmä, kertoo Andersson.

Ryhmät koostuvat neljästä tapaamisesta, joissa jokaisella käsitellään tiettyä vanhemmuuteen liittyvää teemaa. Ryhmiä järjestetään kolme, joista kiinnostuneet voivat valita itselleen parhaiten sopivan. Jokaiseen ryhmään mahtuu mukaan noin 10 osallistujaa.

Ensimmäinen ryhmä aloittaa keskiviikkona 6.10. ja kokoontuu paikan päällä perhetalo Heidekenin tiloissa Turussa. Toinen vanhemmuusryhmä on suunnattu erityisesti iseille, ja kokoontuu verkon välityksellä. Isien ryhmä aloittaa myös lokakuussa, torstaina 14.10.

Lisäksi marraskuussa järjestetään vielä yksi verkkoryhmä, johon on helppo osallistua mistä tahansa Varsinais-Suomesta. Kolmas ryhmä alkaa torstaina 4.11. Ilmoittautumisohjeet vanhemmuusryhmiin löytyvät Varsinais-Suomen piirin nettisivuilta.