Ohrakerma maistui torikansalle

0
Kilpailun voittanut resepti oli mustikkainen ohrakerma jälkiruoka Ohra a la Finland, jonka oli tehnyt Sari Wikman Kaarinasta.

Olin lauantaina Hullun Kukon päivänä torilla, jossa kerroin ohrakampanjamme kuulumisia.

Mukanani oli myös ohraruokareseptikisan voittaneen A la Finland -jälkiruokaa, josta halukkaat saivat maistiaisia. Kaikki olivat ihastuneita makuun.

Kerroin, että ohje on ollut kesäkuun alun Laitilan Sanomissa sekä löytyy edelleen myös Onneksi on ohra -facebooksivuilta.

Moni ei kuitenkaan ole Facebookissa ja torilla toivottiin, että ohje olisi uudelleen Laitilan Sanomissa.

Ohra à la Finland -reseptin on laatinut Sari Wikman.

Kirjoittaja: Oili Tamminen

Ohra à la Finland

Aluksi tehdään ohrapuuro uunissa. Helppoa ja vaivatonta.

Puuro

2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 tl suolaa
1 l täysmaitoa
voita tai öljyä vuoan voitelemiseen

Voitele kolmen litran vuoka ja kaada suolan kanssa sekoitetut ohrasuurimot vuoan pohjalle. Kaada päälle litra täysmaitoa ja kypsennä 175 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla, puolitoista tuntia.

Puuroa ei tarvitse sekoittaa kypsymisen aikana.

Jälkiruoka

4 dl ohrapuuroa ilman paahtunutta kuorta
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
2 dl mustikkahilloa

Vaahdota kerma, ja sekoita kaikki ainekset keskenään hilloa lukuun ottamatta. Annostele tarjoiluastiaan kerroksittain puuro-kermaseosta ja hilloa.

Hillo voi olla vaikka mustaherukasta tai marja-aroniasta, mutta idea on sinivalkoisuus, joka sopii joulukuun juhliin itsenäisyyspäivään ja jouluun.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here