Ramos´s on saanut hyvän vastaanoton – Raumalainen yrittäjä Melisa Lehtola löysi ravintolalleen tilat Laitilasta

0
Raumalainen Melisa Lehtola löysi ravintolalleen tilat Laitilasta.

Kesäkuussa ravintola Ramos´s avasi ovensa Eurantien varressa sijaitsevissa tiloissa. Aikaisemmin tilassa toimi K-Heikkilän kauppa ja savustamo.

Paikka on kokenut melkoisen muodonmuutoksen.

– Aloitimme remontin viime syksynä, ravintolan yrittäjä Melisa Lehtola kertoo.

Lehtolan mukaan moni asiakas on yllättynyt siitä, miten isolta ravintola näyttää sisältä. Neliöitä onkin saatu lisää, kun vanha kylmiö purettiin ja sen tilalle rakennettiin vessat.

Ravintolan ovet piti avata jo alkuvuodesta, mutta koronatilanteen heikentyminen asetti kapuloita rattaisiin.

Alkuvuonna tiukentuneet rajoitukset loivat epävarmuutta uuden paikan avaamiselle.

– Keväällä tuli se take away – myyntijakso, jolloin ei kannattanut avata, koska emme saaneet ihmisiä sisälle. Kesällä oli sitten jo pakko avata.

Uusi ravintola on Lehtolan mukaan otettu hyvin vastaan.

– Alku on mennyt todella hyvin. En ole vielä markkinoinut muualla kuin sosiaalisessa mediassa. Moni sanoo, että tätä on odotettu. Á la carte on ollut meidän myyntivaltti ja hampurilaiset.

Lehtola on huomannut ilokseen, että ravintolaan ovat löytäneet myös iäkkäämmät asiakkaat, jotka poikkeavat syömään pihvin tai leikkeen.

Lehtola kehuu Laitilaan hyväksi paikaksi, jossa puskaradio on viestittänyt uudesta ravintolasta. Yrittäjä itse on kotoisin Raumalta.

– Tämä tila löytyi vähän niin kuin vahingossa. Tila oli tyhjillään kauan. Olen työskennellyt aikaisemmin ravintola-alalla. Olin välissä kotona, mutta sitten lähdin takaisin tälle alalle ja itse yrittämään.

Ramoksesta saa ruokia á la carte -listalta paikan päällä sekä noudettuna. Tällä viikolla Ramos´s aloittaa myös ruokien kotiinkuljetukset.

– Meillä on oma sovellus, jonka kautta voi tehdä tilauksen, maksaa ja valita noutoajan. Jatkossa sieltä onnistuu myös kotiinkuljetuksen tilaaminen.

Lähiaikoina Ramoksessa avautuu lisäksi lounaslinjasto.

– Otamme ensimmäisenä Laitilassa käyttöön myös ResQ-sovelluksen, jonka kautta voimme tarjota tarvittaessa myyntiin hävikkiruokaa.

ResQ-sovelluksen kautta ravintolat myyvät annoksia puoleen hintaan. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä myymällä ylimääräisiä annoksia eteenpäin edullisemmin.