Sivistysvaliokunta linjasi koululaisten vuorohoidosta

0

Laitilan sivistysvaliokunta päätti, että ekaluokkalaisille tarjotaan vuorohoitopaikkaa mikäli perheen huoltajat ovat samanaikaisesti töissä tai päätoiminen opiskelu tapahtuu iltaisin. Linjaus astuu voimaan ensi vuoden alusta.

Oikeus vuorohoitoon päättyy viimeistään ensimmäisen luokan jälkeen. Erityistapauksissa yöhoitoa voidaan tarjota myös toisen luokan oppilaille. Sivistysjohtaja Susanne Laaksosen mukaan Laitilassa on koululaisten vuorohoidolle tarvetta muutamissa perheissä. Sen tarve on pysynyt ennallaan.

– Siitä ei ole ollut tällaista linjausta aikaisemmin. Nyt huoltajatkin pystyvät etukäteen suunnittelemaan lapsensa polkua ja tietävät, että ekaluokkalaiset saavat vuorohoitoa ja tokaluokkalaiset yöhoitoa harkinnan varaisesti, Laaksonen kertoo.