Soroptimistit istuttivat tammen Crusell-puistoon

0
Istutuspuuhissa Merja Alastalo (vas.), Eija Konttinen, Taina Engros, Sirkka Mikkola ja klubin presidentti Paula Vainio.

Uudenkaupungin Soroptimistiklubi istutti viime perjantaina tammen Crusell-puistoon. – Ajatus puun istuttamisesta lähti liikkeelle jo viime syksynä, kun klubimme, joka on kuudenneksi vanhin Suomessa, täytti 65 vuotta, Soroptimistiklubista kerrotaan.

Lisää pontta ajatus sai, kun Soroptimistien Euroopan Federaatio suositteli eurooppalaisille klubeille puunistutustapahtumaa juhlistamaan kansainvälisen Soroptimistijärjestön 100-vuotista taivalta naisten ja tyttöjen, rauhan ja kestävän kehityksen puolestapuhujana ja toimijana.

– Nyt Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuonna sitten toteutimme lähes vuoden hautuneen ajatuksen.

Tammi istutettiin keskelle puistoa näköetäisyydelle kuusista, jotka klubilaiset istuttivat 40-vuotisjuhlavuotenaan ja lähelle keltaisia ruusuja, jotka istutettiin klubin 50-vuotisjuhlavuonna.

– Toivomme tammelle pitkää ikää ja rauhan vuosia!