Tästä saa palkkaa! –Susanna Tapani kävi pelaamassa finaalit Venäjällä

0
Susanna Tapani poseerasi uuden joukkueensa pelipaidassa promokuvia varten.

Ari Anteroinen

Laitilasta kotoisin oleva jääurheiluin monitaitaja Susanna Tapani lähti jääkiekon naisten MM-kisojen ja pronssimitalin jälkeen pelaamaan samaa lajia Venäjän WHL-sarjan finaaleihin.

Kiinalaisomisteinen joukkue Shentzen KRS Vanke Rays kutsui Tapanin avuksi finaaliotteluihin Agidel Ufaa vastaan. Finaalit oli siirretty viime keväältä tähän syksyyn. Koronan takia, kuinkas muutenkaan.

Siirto antoi molemmille joukkueille mahdollisuuden vahvistaa rivejään. Tapanin lisäksi kiinalaisseura nappasi myös Michelle Karvisen, Minttu Tuomisen ja Anna Kilposen.

Tämä ei kuitankaan auttanut, sillä joukkue jäi tiukkojen pelien jälkeen niukasti kakkoseksi. Kolmas ja ratkaiseva finaali venyi aina voittolaukauskisaan saakka.

Kiinalaisjoukkue pelasi kotipelinsä Venäjällä Moskovan alueella. Koronarajoitukset olivat tässäkin syynä. Ensimmäinen finaalipeli oli Ufassa ja kaksi seuraavaa Moskovassa.

– Tutuksi tulivat nyt lähinnä vain jäähalli ja hotelli. Seurassa on kyllä hoidettu kaikki viimeisen päälle ammattimaisesti omasta hotellista charter-lentoihin, kertoili Susanna Tapani.

Tapani iloitsi siitä, että voi nyt kutsua itseään ammattiurheilijaksi.

– Vaikea on edelleen ymmärtää, että tämä on työtä, mistä maksetaan oikeasti palkkaa.

Venäjän pikakomennuksen jälkeen Shentzenin ulkomaalaispelaajat jättivät joukkueen. Sen kiinalaispelaajat alkavat treenata Kiinassa pidettäviin olympialaisiin.

Tapani palaa ringettekentille ja Raision RNK: paitaan. Jääkiekko pysyy toki edelleen ohjelmassa, sillä mieliihän laitilalainen myös viiden renkaan kisoihin.

– Tavoite on saada mahdollisimman hyviä ja haastavia treenejä Turussa ja maajoukkueen leirityksillä. Sitten valmistaudutaan joukkueena kohti olympialaisia. Ihmeitä ei enää neljässä kuukaudessa tehdä, mutta se täytyy käyttää hyvin hyödyksi.