Terveyskoti voitti kaupungin työterveyspalvelujen kilpailutuksen

0
Laitilan kaupunki ostaa noin 750 työntekijälleen työterveyspalvelut jatkossakin Terveyskodin tytäryhtiö Laitilan Työterveydeltä.

Laitilan kaupungin työterveyspalveluiden hankinnasta järjestetyn tarjouskilpailun on voittanut Laitilan Terveyskoti Oy, jonka tytäryhtiö Laitilan Työterveys tuottaa kaupungin työntekijöiden työterveyspalvelut tälläkin hetkellä. Tarjouksensa jättivät myös Pihlajalinna Terveys Oy sekä Suomen Terveystalo Oy.

Nyt kilpailutuksen myötä solmittava sopimuskausi alkaa ensi vuoden alusta lähtien ja on voimassa kaksi vuotta. Kaupunki on ilmoittanut, että sen jälkeen sopimus voidaan muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi.

KAUPUNKI arvioi ostavansa työterveyspalveluita vuodessa noin 320 000 eurolla”

KAUPUNKI painotti valintaperusteena hintaa, jossa kilpailutukseen osallistuneilla palveluntuottajilla olikin suurin ero keskenään. Toisena kriteerinä huomioitiin laatu, jossa kolmikon erot olivat selvästi pienemmät.

Laitilan Työterveyden tarjoama hinta vuoden arvioiduista kokonaispalveluista oli noin 320 000 euroa, Pihlajalinna Terveyden 370 000 euroa ja Suomen Terveystalon 380 000 euroa. Kokonaisedullisimmalle taholle eli Laitilan Työterveydelle ropsahti 70 pistettä, kun kalleimman tarjouksen jättänyt Terveystalo sai pisteitä 58,51.

Laatupisteet jokaisella mahtuivat 24,6 –25,9 väliin, kun maksimipistemäärä oli 30.

KAUPUNKI arvioi ostavansa työterveyspalveluita vuodessa noin 320 000 eurolla. Se ei sitoudu mihinkään hankintamääriin, vaan palvelua tilataan tarpeen mukaan.

Esimerkiksi viime vuoden tilinpäätöksen mukaan työterveyshuollon menot ovat olleet reilut 360 000 euroa.

Terveyskoti on tuottanut Laitilan kaupungin työterveyspalvelut jo 1.9.2018 alkaen. Tätä aikaisemmin palvelut tuotti kaupunki itse, mutta käytännöstä oli kuntalain muutoksen myötä luovuttava.

LAITILA järjesti vasta tänä vuonna työterveyspalvelujensa järjestämisestä ensimmäisen kilpailutuksen, vaikka hankintalain mukaan palvelut olisi pitänyt kilpailuttaa jo aiemmin. Laitila on kilpailuttamatta hankkinut työterveyspalveluja usean vuoden ajan sadoilla tuhansilla euroilla.
Laitilan Sanomat uutisoi Laitilan laittomasta tilanteesta kesäkuussa.