Uudenkaupungin akkutehtaalla vietetään avajaisia syyskuun puolivälissä

0
Valmet Automotivella on ollut akkutehdas Salossa. Nyt toimintaa käynnistetään myös Uudessakaupungissa.

Valmet Automotive on käynnistämässä akkutehtaan toiminnan Uudessakaupungissa. Uutta tehdasta esitellään ensimmäistä kertaa tiistaina 14. syyskuuta. Kutsuvieraille tarkoitetussa tilaisuudessa tehdasta esittelevät toimitusjohtaja Olaf Bongwald sekä EV Systemisin liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaalla valmistetaan akkumoduuleja ja akkupaketteja. Tehdas työllistää käynnistysvaiheessa noin 200 työntekijää.Akkutehtaan kokonaispinta-ala on noin 16 000 neliötä, sisältäen tilat tuotannolle, logistiikalle ja laatutoiminnoille, mukaan lukien akkulaboratorion.

Niin akkutehtaan toimisto- kuin tuotantotilat ovat puhtauskontrolloituja alueita, joissa lämpötila ja ilmankosteus on vakioitu. Tuotantoprosessin useat vaiheet, kuten laserhitsaus, liimaus, niittaus ja heliumtiiviystestaus, ovat automatisoituja.

Tuotannossa toimii noin 60 teollisuusrobottia, ja osien siirto hoituu automatisoiduilla kuljettimilla, joiden yhteispituus on noin kilometri.

Kestävä kehitys on huomioitu tehtaalla suunnittelusta alkaen. Osana Uudenkaupungin tehdasta sen toiminta on hiilineutraalia jo tämän vuoden aikana. Lisäksi tuotantolinjoilla painotetaan työergonomian vaatimuksia, valaistus toteutetaan energiatehokkaasti ja tehtaan parkkialueelle rakennetaan sähköautoille latausasemia.