Uudenkaupungin koulut -suunnistuspeli on kaikille avoin

0
Rastit tulee kiertää numerojärjestyksessä.

Ensi viikon tiistaista perjantaihin päivä järjestetään valtakunnallinen koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikko. Uudenkaupungin museo osallistuu tapahtumaan Seppopeli-alustalle tehdyllä Uudenkaupungin koulut –suunnistuksella.

Peliä pelataan Uudenkaupungin keskustan alueella kulkien, puhelinta tai tablettia apuna käyttäen. Suunnistus on tehty koululaisia ajatellen, mutta peli pidetään kuitenkin avoinna ja kaikkien halukkaiden pelattavana 5.-31.10. välisen ajan.

– Nyt kun Uudenkaupungin keskustan kouluelämä on hieman hujan hajan uutta sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintteriä rakennettaessa, on hyvä aika tutustua siihen, millaisia kouluja Uudessakaupungissa on aikanaan ollut. Suunnistuksen aikana pelaaja oppii Uudenkaupungin koulujen historiasta ja siitä, millaista oli olla koululainen ennen vanhaan, Jonna Junkkila Uudenkaupungin museosta kertoo.

Peli alkaa ”Pookin kulmalta” eli Koulukadun ja Ylisenkadun risteyksestä, missä on aikanaan sijainnut Uudenkaupungin ensimmäinen koulu. Tällä paikalla on siis pelin ensimmäinen ”rasti”.

Suunnistuksen kohteet kierretään numerojärjestyksessä. Kartan voi halutessaan tulostaa myös Uudenkaupungin museon nettisivuilta www.uudenkaupunginmuseo.fi.

Jokaisessa suunnistuksen kohteessa on tehtävä, joka aukeaa pelialustalla, kun pelaaja on tarpeeksi lähellä rastia.

Näin pelataan


Pelaaja menee ensimmäisen rastin kohdalle (Ylinenkatu 21), kirjoittaa nettiselaimeensa play.seppo.io, ja kirjautuu sivustolle pelaajana.

Suunnistamaan päästäkseen pelaajan täytyy näppäillä pelikoodi 7E4ACE.

Kannattaa muistaa laittaa puhelimen tai tabletin sijaintitiedot päälle.