Valmentajan päivä lauantaina ‒ Urheiluvalmentajat arvostavat koulutusta

0
Monelle valmentajalle valmennus on harrastus.

Valmentajan päivää vietetään tulevana lauantaina 25. syyskuuta. Urheiluvalmentajina toimii moninainen joukko eri ikäisiä ja eri lähtökohdista tulevia ihmisiä. Skaala on laaja ‒ vapaaehtoispohjalta toimivista vanhemmista ammatikseen valmentaviin.

Valmentajakysely 2019 -raportit nostavat esiin siltikin myös useita valmentajia yhdistäviä tekijöitä. Kyselyn perusteella voidaan tiivistäen sanoa, että valmentajat ovat hyvin koulutettuja ja heillä on jatkuva halu oppimiseen ja oman toimintansa kehittämiseen.

Miksi kiittää valmentajia Valmentajan päivänä?

– Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valmentajia voi toki kiittää vaikka jokaisena päivänä, mutta erityisen hyvä päivä kiitoksille on Valmentajan päivä 25.9. Suomen Valmentajat vinkkaavat.

Valmentajan päivän aloite lähti liikkeelle vuonna 2019 Suomesta, kun Suomi oli EU-puheenjohtajamaana vetovastuussa Euroopan urheiluviikosta. Aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea ja Valmentajuuden maailmanjärjestö ICCE (International Council for Coaching Excellence). Suomessa asiaa eteenpäin vie myös Euroopan urheiluviikon kontaktipiste opetushallitus.