Vammaisneuvostolla ei huomauttamista Mustajärven saunan muutostöistä – Neuvoston mukaan muutostyöt ajavat kaikkien saunan käyttäjien etua

0
Mustajärven ranta kunnostetaan nykyistä paremmaksi, jotta myös liikuntarajoitteisten on helpompi käydä saunassa ja uimassa. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Mustajärven saunan ja uimarannan muuttaminen esteettömäksi etenee. Viimeisin pohjapiirustus oli Laitilan vammaisneuvostolla lausunnolla elokuussa. Neuvostolla ei ollut huomauttamista suunnitelmaan. Neuvosto myös totesi, että muutostyöt eivät aja yksinomaan liikuntarajoitteisten vaan kaikkien saunan käyttäjien etua. Myös kyläyhdistystä on kuultu suunnitelmista.

Tekninen valiokunta käsitteli Mustajärven saunan muutostöitä viime viikon kokouksessaan. Muutostöiden tarkoituksena on muuttaa sauna esteettömäksi. Myös piha-alue, laituri ja uimapaikka muutetaa liikuntaesteisille soveltuviksi. Valiokunta päätti jatkaa asian käsittelyä seuraavassa kokouksessa.

Mustajärven uimarannan muuttaminen esteettömäksi on saanut alkunsa valtuustoaloitteesta, jossa esitetään Laitilaan esteettömän uimarannan perustamista.