Varppeen koulun ja lukion kellaritilojen remontti loppusuoralla – Töiden odotetaan valmistuvan marraskuussa

0
Laitilan lukion käytävä jatkuu nyt läpi siiven. Aikaisemmin käytävä katkesi keskeltä ja toisessa päässä olevaan kuvaamataidon luokkaan pääsi vain toista kautta. Nyt kaikkiin luokkiin pääsee helposti käytävästä.

Varppeen koulun sisäilmaremontti alkaa olla loppusuoralla. Tammikuussa sekä Varppeen koulun että lukion kellaritiloissa aloitettiin rakennustyöt, jotka saadaan päätöksen tämän syksyn aikana.

Alun perin arvioitiin, että ne saattaisivat olla valmiit jo lokakuun loppuun mennessä, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että työt vievät ennakoitua pidempään.

– Tiloissa on jouduttu purkamaan rakenteita odotettua enemmän. Urakoitsija on anonut lisäaikaa urakkaan, jonka hän on saanut. Työt valmistuvat marraskuun puolivälissä, rakennusinsinööri Eva Nurmi kertoo.

Kellaritiloihin ei korjaustöiden yhteydessä ole tehty isompia tilamuutoksia. Sen sijaan ilmanvaihtoon on panostettu.

– Molempiin kerroksiin tulee omat ilmanvaihtokoneet, joita varten on pitänyt rakentaa omat konehuoneet. Ne ovat löytyneet aputiloista. Varppeen koulun puolella kone tulee vanhaan terveydenhoitajan huoneeseen. Lukion puolella iv-konehuone on sijoitettu vanhaan poikien vessatilaan, joka on toiminut jo useamman vuoden pelkkänä varastohuoneena.

Varppeen koulun terveydenhoitajan huone siirrettiin vinttikerrokseen jo ennen kellariremontin alkamista.

Lukion puolella kellarikerroksen käytävää jatkettiin siten, että se on nyt koko siiven mittainen. Aikaisemmin käytävä katkesi siten, että toisessa päässä olevaan kuvaamataidon luokkaan piti mennä eri kautta.

– Nyt käytävä on avattu siten, että kellarin päätyovesta pääsee liikkumaan koko kellarin mitalta myös kuvaamataidon luokkaan. Tilasta on tullut monikäyttöisempi. Tällaisia toiminallisia parantavia muutoksia on tehty. Lisäksi tilojen huonekorkeutta on nostettu. Tämä ei välttämättä selvästi näy ulospäin, koska kattoihin on täytynyt lisätä tekniikkaa.

Lukion porrashuoneeseen on tulossa porrashissi, joten jatkossa kellariin pääsee myös pyörätuolilla.

– Esteettömyys on huomioitu molemmissa kellaritiloissa, joihin on rakennettu esteetön vessa.

Ylemmissä kerroksissa tehtävät korjaustoimet on pääasiassa saatu valmiiksi.

– Varppeen koulun porrashuoneen ikkunoiden tiivistys tulee vielä tehtäväksi todennäköisesti joululoman aikana.