VG-62 pilkkoi Jyskeen puolustuksen jääkiekon kakkosdivisioonan sarja-avauksessa

0
Arkistokuva

Juha Laine

Kakkosdivari nytkähti liikkeelle viikonloppuna useammalla ottelulla. Jyske lähti Naantaliin tavoitteenaan irtautua nollakerhosta heti ensimmäisellä yrittämällä. VG-62 teki laitilalaisten olon tukalaksi jo alkuminuuteilla, eikä Jyske päässyt johtoon kertaakaan. Helpolla isännät eivät päässeet, mutta pitivät asemansa ja VG otti täydet pisteet maalein 7–4 (3–2, 2–1, 2–1).

Jyske olisi kaivannut kovaa vastustajaa vastaan hyvää starttia. Se tilaus ei saapunut keittiöön asti. VG-62 pääsi ylivoimalle jo ensimmäisellä peliminuutilla ja pöllytti maaliverkkoa ensimmäisessä erikoistilanteessa. Vajaan neljän minuutin jälkeen tilanne oli jo 2–0.

Hiljalleen Jyske toipui shokkialusta ja Kasperi Hirvasoja viimeisteli kauden avausmaalin Teemu Nurmen passista. VG:n karattua kahden maalin päähän Toni Riekko, Toni Nieminen ja Jani Kiiski syöttäjinä, toi Jyskeen uudelleen maalin päähän juuri ennen erätaukoa.

Toisen erän ainoan laitilalaismaalin iski Aleksi Valla ja esityöstä vastasivat Iiro Hustovaara sekä Konsta Kerttula. Toista erätaukoa vieteltiin lukemissa 5–3. Haaveet sarjapisteistä nousivat uudelleen pinnalle, kun siirretyn rangaistuksen aikana Konsta Kerttula Eetu Saarion syötöstä muutti tilanteeksi 5–4.

Pelin hengen mukaisesti tässä tilanteessa ei menty kauaa. 6–4 maali tuli harmittavasti vain minuuttia myöhemmin. Tämä latisti parasta fiilistä ja loppunumerot tulivat kolmea minuuttia myöhemmin. Maalivahtien torjunnat menivät melkein tasan (36–32), mutta kotijoukkue oli tehokkaampi osapuoli.

Päävalmentaja Pasi Saarela oli avausmatsista poissa, ja kakkoskoutsi Toni Rinteelä oli tällä kertaa vastuuhommissa. Rinteelä valitteli joukkueen pienoista haluttomuutta, joka oli ratkaisevaa näin tasaisessa kamppailussa.

Kotidebyytti tulee vastaan ensi lauantaina. Avauspisteiden esteeksi asettuu Paimion Haka, joka kaatoi ensimmäisessä matsissa KuKin Harjavallasta maalein 5–2. Lauantai-illan kiekkoviihde alkaa Jyskeen kotipesässä klo 18.