500 kerho kokoontui

0
500 kerhon kokoontumisessa kahvittelivat Annele Kylänpää (vas.), Reini Laine, Jarkko Kylänpää, Antero Alin ja Helena Hellsten sekä takana Timo Laine ja Jarmo Kerttula.

Hiihdon ja sauvakävelyn taitajat kokoontuivat perinteiseen kauden päätöstilaisuuteen kaupungintalon kahvioon. Kerhoon päästäkseen tulee sauvoa talvikauden aikana vähintään 500 kilometriä.

Pandemian takia kokoontuminen jäi viime vuonna kokonaan väliin ja siirrettiin tänä vuonnakin syksyyn. Näin jaossa oli kahden kauden kunniakirjat.

Kaudella 2019–2020 kerhoon selvisi 23 urhoollista. Talvi oli huono hiihdon kannalta.

Viime talvi oli selvästi parempi. Hyvä talvi näkyi kerhoon selvinneiden kilometrimäärien nousuna. Toki kerholaisia kirjattiin kerhon perustajan, Kari Laihon listoille vain yksi enemmän eli 24 osallistujaa.

Kaupungin puolesta oli kunniakirjoja jakamassa Emilia Andersson. Hän toi kaupungin tervehdyksen kertoen, että kerholaiset näyttävät hienoa esimerkkiä liikunnan tärkeydestä terveyden ja virkeyden kannalta.

Kerholaisista Jaakko Raula kehui pururadan kuntoa.

– Hienosti on levitetty purua ja haketta odottamaan lumen tuloa. Reittioikaisutkin on kunnostettu hienoiksi.

Pururadan parkkipaikan laajennus todettiin tarpeelliseksi. Alueella on kovasti liikettä runsaan frisbeegolf-harrastuksenkin ansiosta. Kaikki ovat mahtuneet alueelle kiitettävästi. Matikan alueella onkin usein suuren urheilujuhlan tuntua.

Kari Laiho kehotti sauvojia monipuolisuuteen.

– Hiihto on hieno ja monipuolinen harrastus, kun voi vaihdella tyyliä ja maastoa. On käytössä hiihtoputki ja pohjoisen ladut normilenkkien lisäksi. Jos vielä silloin tällöin lyhentää lenkkiä hieman ja käyttää ajan huoltoon esimerkiksi venytellen, alkaa olo olla varsin mahtava. Kokonaisuus on hyvä hallita kilometrien nielemisen ohessa. Sen kerholaiset kyllä osaavat.

Uusi kerhokausi alkoi juuri lokakuun alussa ja jatkuu huhtikuun loppuun. Kirjaamalla omat sauvotut kilometrit muistiin ja ilmoittamalla ne Kari Laiholle toukokuun alussa pääsee kerhoon mukaan. Tämän lehden palstoilla julkaistaan kerhoon selvinneiden nimet ja kilometritkin, jos kerholainen niin haluaa. Viime talven lista oli jo toukokuun lehdessä.

Ei vaikeaa, vaatii vain liikkeellelähdön.