Hattutemppu ja molaripeli johdattivat Jyskeen kiekkoilijat kotivoittoon

0
Laitilan Jyskeen miehet nappasivat viikonloppuna Lauttakylän Lujalta täydet pisteet. Kuvituskuva: Jori Liimatainen

Juha Laine

Jyskeen ensimmäinen täysi pistepotti tuli viikonloppuna kotikentällä Lauttakylän Lujan kustannuksella. Koko joukkue onnistui mainiosti, mutta kaksi miestä nousi erityisesti esille. Hyökkääjä Toni Nieminen täräytti hattutempun eli kolme maalia ja tolppien välissä Dani Salo kesti kiekkosateen loistavasti. Kotivoitto näki päivänvalon maalein 4–2.

Edellisessä pelissä Harjavallassa miehistöpula vaivasi ja samoja haasteita oli toistamiseen.

– Hyvin taas jaksettiin, vaikka oli niukasti pelaajia. Tehtiin samoja taktisia ratkaisuja eli karvattiin vain tietyissä tilanteissa. Pakkien kuormitusta yritettiin myös keventää. Aika hyvin tässä onnistuttiin ja pelattiin kypsästi, päävalmentaja Pasi Saarela kehui.

Vierasjoukkue johti ensimmäisen erän jälkeen 0–1. Niemisen maalitehtailu alkoi toisessa erässä Nico Juvosen ja Niko Peltosen esityöstä. Toinen maali tuli täydelliseen paikkaan juuri, kun Jyske oli hikoillut kahden miehen alivoiman pois alta.

– Alivoimassa autettiin molaria hyvin ja Dani oli se viimeinen lukko. Niemisen toinen maali oli todellinen tahtomaali ja sillä päästiin ensimmäistä kertaa johtoon, Saarela kertasi.

Toisen erän lopulla Jani Kiiski täräytti pelin 3–1:een Niemisen ja Peltosen syötöstä. Luja tuli vielä maalin päähän kolmannessa erässä. Kymmenen minuuttia ennen loppua Kiiski ja Mikko Kaunisto petasivat paikan Niemiselle, joka pääsi sinetöimään hattutemppunsa ja samalla loppulukemat.

Jyske sai kaipaamaansa apua miehistövajaukseen peliuransa jo kertaalleen kuopanneelta pelurilta. Aleksi Saarisen ura päättyi polvivammaan lähes viisi vuotta sitten. Laji on edelleen sydämessä ja treenikokeilussa polvi on kestänyt. Näin Saarinen palasi pelikentille.

– Tällaiset on hienoja juttuja. Hienoa, että innostuu uudelleen vielä aikuisena ja pystyy myös pelaamaan. Totta kai vielä on hakemista, mutta tärkeä apu meille, Saarela hehkutti.

Maalivahti Salo kaappasi 43 kiekkoa syleilyynsä ja ottelun edetessä hommia tuli kasvavassa määrin.

Jyske nousi nyt sarjan keskikastiin. VG-62 ja Paimion Haka ovat tässä vaiheessa hieman karanneet, muuten on tasaista. Jyske yrittää ensi viikonloppuna lisätä Luvian Kiekon alkukauden tuskaa. LuKi-82 on hävinnyt kaikki viisi peliä ja maaliero on 20 osumaa pakkasen puolella. Kamppailu on Jyskeelle vierasmatsi.