Joni Laiholle SM-hopeaa

0
Arkistokuva: Lennart Holmberg

Juhani Marttala

West Coast Powerin Joni Laiho punnersi penkiltä SM-hopeaa Paimiossa järjestetyissä FPO-liiton penkkipunnerruksen ja maastavedon mestaruuskisoissa. Hopea oli miehelle jo toinen tänä vuonna, sillä hän sijoittui toiseksi myös toukokuussa Laitilassa järjestetyissä saman liiton voimanoston SM-kisoissa.

Joni kisasi miesten alle 90-kiloisten sarjassa. Hän aloitti punnerruksensa 165 kilosta, jolla sivusi toukokuista omaa ennätystään. Toisella yrityksellä ennätys parani 170:een ja kolmannella 180 kiloon.

Sarjan voittaja Jani Storck teki myös puhtaan kolmen noston sarjan viisi kiloa Jonia raskaammilla painoilla ja otti voiton tuloksella 185 kiloa. Pronssia sai Juha Tuominen tuloksella 165 kiloa.

Joni Laihon aikeena oli osallistua kuukausi sitten pidettyihin WPC-liiton vastaaviin kisoihin, mutta pieni rannevamma esti niihin osallistumisen. Seuraavan kerran hän aikoo astua lavalle marraskuussa Portugalin Trofassa järjestettävissä WPC-liiton voimanoston MM-kisoissa.