Jyskeellä kuuden sarjapisteen viikko – Jääkiekon edustusjoukkueelle voitto sekä kotona että vieraissa

0
Arkistokuva

Juha Laine

Kiekkomiesten asemat kakkosdivisioonassa paranivat huomattavasti, kun joukkue haki täydet kolme pistettä Turusta torstaina ja pokkasi saman pinnamäärän myös kotikentällä lauantaina. Chiefsin vieraana Jyske joutui koville, mutta kotiaskissa ei ollut hädän päivää. Näiden pinnojen avulla Jyske pomppasi sarjassa jo kakkospaikalle.

Opiskelijoista yleensä koottu Chiefsin porukka kontrolloi kotipelissään ensimmäistä erää ja johti 3–1 ensimmäisen erän lopulla. Laitilalaisten tässä vaiheessa ainokaisen viimeisteli Aleksi Valla (Konsta Kerttula, Teemu Hannula). Sama kolmikko juoni tärkeän 3–2 kavennuksen erän loppuun, Kerttula latasi ja Valla sekä Hannula petasivat.

Tehoketju värkkäsi myös tasoituksen, kun Kerttula osui uudelleen ja Vallalle syöttöpinna. Chiefsin johtomaalin jälkeen Eetu Saario (Artturi Tuure) tasoitti uudelleen. Viimeistä erää mentiin pitkään tasatilanteessa. Riemastuttava voittomaali tuli vasta viimeisellä minuutilla. Nico Juvoselle siunaantui maalipaikka, jota mies ei jättänyt käyttämättä. Jyske pääsi ensimmäistä kertaa koko pelissä johtoon vain 39 sekuntia ennen pelin loppumista. Voittomaaliin esityön ahkeroivat Eetu Saario ja Toni Riekko .

Sarjan toinen paimiolaisjoukkue eli PKS vieraili lauantaina Laitilassa. Pienien alkuhankaluuksien jälkeen Jyske pääsi nautiskelemaan kauden ensimmäisistä maalikarkeloista. Viimeisessä erässä lukemat repesivät oikein kunnolla ja tulostaululle jäivät numerot 11–3.

Sarjan persoonallisimpiin pelureihin kuuluva PKS:n Benjamin Roozbehan taituroi vieraat johtoon jo runsaan minuutin jälkeen. Jasper Raula ja Niko Peltonen maalasivat samalla minuutilla erän puolivälin jälkeen ja enää ei Jyske johtopaikasta luopunut.

Jani Kiiski (3+1) ja Toni Nieminen (1+3) viettivät kolmen pisteen iltaa. Aleksi Valla ja Konsta Kerttula haalivat molemmat tehopinnat 1+2. Kahden pisteen miehiä olivat Nico Juvonen (2+0), Jasper Raula (1+1), Niko Peltonen (1+1) ja Ville Laurell (0+2).

Toni Nieminen on 11 pisteellä Jyskeen sisäisen pistepörssin kärkipaikalla. Koko sarjassa tämä oikeuttaa sijalle seitsemän. Konsta Kerttulalla on pinna vähemmän ja hän on sijalla kymmenen.

Jyskeen pelit jatkuvat lauantaina kotikentällä RNK Hocia vastaan kello 16.30 alkaen.