Jyskeen kiekkoilijoille vierasvoitto vaikeamman kautta

0
Taas mennään, mainostaa Jyske jäähallin ovessa. Seuraava kotiottelu on ensi lauantaina.

Juha Laine

Asetelma viikonlopun peliin oli aavistuksen normaalista poikkeava. Sesonkia on saatu verran liikkeelle, että voimasuhteista on saatu jo jonkinlainen käsitys. Kun Luvian Kiekko majaili vielä nollakerhossa, lähti Jyske Luvian reissuun ennakkosuosikin asemasta.

Pelillisesti joukkue pystyi tämän taakan kantamaan, mutta tehottomuus kiusasi. Aikaa vietettiin huomattavasti enemmän Luvian puolustusalueella, ja välillä maalin edessä oli isommatkin karnevaalit käynnissä.

– Tuhlaajia oltiin. Yhdessäkin vaiheessa maalivahti makasi jäässä melkein kymmenen sekuntia, mutta ei vain saatu useasta yrityksestä kiekkoa sisään, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela manaili.

Merkillisen usein näissä peleissä heikompi osapuoli hyödyntää paikkansa huomattavasti paremmin. Näin kävi tälläkin kertaa.

– Aika mitättömistä tilanteista tuli omiin maaleja. Muutama valitettavasti lähes lahjoitettiin vastustajalle, Saarela harmitteli.

Pahemmin olisi voinut käydä. Tilanne oli ottelun lopussa 3–3, ja Jyske joutui vielä alivoimalle. Tämä onneksi kestettiin, ja loput alivoimasta purettiin jatkoajalla. Runsaan minuutin lisäajan peluun jälkeen Mikko Kaunisto päästi laitilalaiset pälkähästä ja täräytti 3–4 voittomaalin. Maalin syötti Artturi Tuure.

Peli lähti mallikkaasti liikkeelle, kun Robert Cheffi laukoi Tuuren passista avausrysän. Toni Nieminen johdatti Jyskeen ensimmäiselle tauolle 0–2 johdossa. Maalin valmistelivat Tommi Mieskoski ja Niko Peltonen.

LuKi nousi toisessa erässä kahdella maalilla tasoihin, ennen kuin Teemu Hannula siirsi Konsta Kerttulan esityöstä vieraat uudelleen johtoon. Luvian tasoitus tuli kolmannen erän alussa. Tämän jälkeen molemmilla oli kaksi tilaisuutta ylivoimalla, mutta maalit pysyivät koskemattomina.

– Tämä oli kolmas peli peräkkäin, kun sairastumiset ja työkiireet verottivat aika paljon kokoonpanoa. Junioreista Juuso Lukkala pelasi ensimmäisen kakkosdivarimatsinsa, ja erittäin hyvä esitys häneltä. Näytti siltä kuin olisi ennenkin pelannut tällä tasolla, Saarela kehui.

Jyske nousi nyt neljänneksi yhdeksän joukkueen sarjassa. Alkavalla viikolla sarjapinnoja on tuplasti jaossa, kun ohjelmassa on kaksi matsia. Ensin kamppaillaan pinnoista Turussa Chiefsin vieraana ja lauantaina Laitilaan saapuu PKS.

– Toivottavasti saadaan sairastuvalta äijiä takaisin kokoonpanoon. Osalle tulee aika iso kuorma yhdessä pelissä, ja nyt on kaksi peliä lyhyessä ajassa. Loukkaantumisriskienkin vähentämiseksi toivoisin lisää pelaajia, Saarela päätti.

Lauantain kotipeli alkaa kello 16.30.