Jyskeen kiekkomiehet hakivat avausvoiton Harjavallasta

0
Arkistokuva

Juha Laine

Mikään saavuttamisen arvoinen ei tässä maailmassa tule helpolla. Laskettakoon tämän viisauden piiriin myös jääkiekon kakkosdivisioonatason ottelun voittaminen. Vielä voitotta ollut Jyske piti sinnikkäästi kiinni tasatilanteesta Harjavallassa Kuparikiekon vieraana, mutta ei pystynyt varsinaisella peliajalla vääntämään tarvittavaa voittomaalia.

Kumpikaan tiimi ei pystynyt siihen myöskään jatkoajalla. Lopulta ratkaisua haettiin voittomaalikisasta, ja sitä tahkottiinkin pitkän kaavan mukaan. Jyske nappasi henkisesti tärkeän voiton Konsta Kerttulan onnistumisella. Peli päättyi voittomaalikisan jälkeen lukemiin 2–3.

Pääkoutsi Pasi Saarela joutui jo ennen matsia kohtaamaan haasteita, kun miehiä ei ollut jonoksi asti ja tasapaino pelipaikkojen kanssa horjui.

– Yksi pakki laitettiin hyökkääjäksi, niin saatiin kolme kenttää ja kaksi pakkiparia. Välillä näki jätkien naamasta, että koville ottaa mutta yllättävän hyvin jaksettiin, Saarela kehui.

Jyskeellä oli mainiot saumat hakea täysi pistepotti, mutta avopaikka kymmenen sekuntia ennen loppua ei tuottanut haluttua lopputulosta. Myös jatkoajalla Jyskeellä oli samanlainen tilaisuus.

Maalivahdit olivat erinomaisia koko ottelun, ja voittolaukauskisassa maalia ei meinattu saada millään. Jyskeen Dani Salo sekä KuKin virkaveli seisoivat kumilimpun edessä jatkuvasti. Konsta Kerttulan yritys oli koko kisan yhdeksäs ja ensimmäinen onnistunut. Se maali riitti voittoon.

Varsinaisella peliajalla kotijoukkue oli maalitilanteissa terävämpi alussa ja johti toisen erän alussa 2–0. Uusi tuttavuus Robert Cheffi kavensi Ville Laurellin ja Mikko Kauniston esityöstä, kun erää oli pelattu viisi minuuttia.

Erän lopulla Jyskeelle tarjottiin ylivoimamahdollisuutta moneen kertaan ja lopulta tärppäsi. Puolustaja Laurell tälläsi pelin tasoihin erän viimeisellä minuutilla, syöttöpiste Kerttulalle ja Aleksi Vallalle.

– Kaikki jätkät teki parhaansa. Jos muutama olisi vetänyt puolivaloilla, niin ei oltaisi päästy jatkoajalle asti. Jätkät noudattivat myös hyvin taktiikkaa. Tietyissä tilanteissa säästettiin energiaa, jotta jaksettaisiin loppuun asti, Saarela selvitti.

Lauantaina jatketaan taas kotiaskissa. Lauttakylän Lujan alku on ollut hyvin samankaltainen kuin Jyskeen. Neljästä pelistä on kertynyt kolme sarjapistettä eli joukkueet ovat tasoissa. Lisäpisteitä on tarjolla kello 17.15 alkaen.