Jyskeen naiset pelasivat kaksi tiukkaa peliä – Maria Elo osui Raisiota vastaan kahdesti

0
Maria Elo pääsi tuulettamaan osumaa kahdesti.

Ari Anteroinen

Ringeten SM-sarjassa pelaavat Laitilan Jyskeen naiset pelasivat viikonloppuna kaksi tiukkaa peliä. Lauantaina Helsingissä otettiin voitto 2–3, vaikka varsinkin päätöserässä helsinkiläiset yrittivät vimmalla nousta vielä tasoihin.

Maalivahti Maria Perkkola piti kuitenkin Jyskeen voitossa kiinni torjuen koko ottelussa huikeat 56 kertaa.

– Perkkis oli nainen paikallaan, tokaisi valmentaja Marlena Kuusisto .

Kaikkiaan kolme jyskeläistä ylsi teholukemiin 1+1, eli Taru Kylä-Kaila, Fanni Elo ja Lotta Ylitalo .

Sunnuntaina SM-sarjan kestomenestyjä RNK Flyers kera Susanna Tapanin saapui Laitilaan mittaamaan sarjanousijan taidot. 

Jyske ei kuvia kumarrellut, vaikka laitilalaislähtöinen Susanna Tapani avittikin joukkueensa 2+1 tehoilla lopulta 3–4-voittoon.

– Tehtiin yksi virhe vähemmän, kommentoi vierasjoukkueen puheenvuoron käyttänyt maalivahtivalmentaja Marius Valtonen pressissä.

Hän kehui myös molempia maalivahteja. Syystäkin.

Perkkolan taidot ja arvostus tiedetään, mutta eipä Raision maalissa pelannut Kanadan Vancouverista kotoisin oleva Kiana Heska ollut huono hänkään.

– Olen ihaillut aina Perkkolan peliä, ja on hämmäntävää, että näen hänet nyt täällä Suomessa pelaavan ihan livenä, Heska tunnelmoi.

Sunnuntain ottelussa oli monta mielenkiintoista tekijää pelin sisällä. Miten esimerkiksi vielä viime kaudella Raisiossa pelanneet Taru Kylä-Kaila ja Jasmin Kiiski pelaavat? Onko serkusten Susanna Tapani, RNK, ja Teresa Tapani , Jyske, välillä jotain pientä kuittailua?

Tapani ja Tapani olivat jäällä vastakkain useammankin kerran, mutta lähinnä siinä vaihtoon mentäessä vain vienosti hymyiltiin toisilleen.

Marlena Kuusisto näki sunnuntain ratkaisun muun muassa siinä, että Jyske antoi enemmän irtorenkaita vastustajalle ja tietty terävyys uupui siltä osin.

Kotijoukkueen palkittu pelaaja ja kahden maalin tekijä Maria Elo kommentoi omalta osaltaa:

– Tehtiin peli itsellemme vaikeaksi, Elo näki.

Maalit tuntuivat toki hyviltä.

– Sain hyvän startin peliin.

Kolmesta pelistä neljä pistettä kerännyt Jyske jatkaa kauttaan sarjataulukon sijalta neljä. Samoissa pisteissä ovat Nokia, Helsinki ja Espoo. Raisio on kärjessä kaksi pistettä edellä.

Ensi lauantaina vieraskentällä kohdattavalla Lahdella on pisteitä kaksi.