Jyskeen naisille tappio ja voitto – Ringeten SM-sarjassa tasaista

0
Maria Perkkola torjui viikonloppuna tutusti Jyskeen maalilla.

Kun ringeten naisten SM-sarjassa on takana kahdeksan ottelua, ovat viisi joukkuetta pisteen sisällä. Mukana tässä ryhmässä on myös sarjanousija Laitilan Jyske. 12 pisteessä ovat Helsinki ja Nokia ja niskassa hönkivät pisteen päässä Espoo, Raisio ja Laitlan Jyske.

Lahti, Blue Rings ja nollakerholainen Ilves ovat omassa kastissaan.

Lauantaina Jyske oli Kiekko-Espoon vieraana. Espoolaiset eivät olleet vieraskoreita, vaan veivät voiton 4–2.

– Ensimmäiset kaksi erää menivät meiltä vihkoon. Pitkän erätauon jälkeen pääsimme paremmin peliin mukaan. Yritimme kovaa loppuun asti, mutta se ei vaan riittänyt, kommentoi Jyskeestä Teresa Tapani .

Tapanille Espoon-reissu oli kuitenkin ikimuistoinen, sillä hän sai tehtyä ensimmäisen maalinsa naisten SM-sarjassa.

– Maali syntyi Fanni Elon hienosta syötöstä keskelle. Sain laitettua rinkulan maalivahdin käden alta sisään.

Pelejä jatkettiin heti sunnuntaina puolilta päivin. Sunnuntain matka suuntautui Tampereelle. Ilves tyrmättiin jään pintaan tylysti 1–10. 

– Olemme puhuneet paljon siitä, että peleissä pitäisi saada aikaan enemmän laukauksia. Ilvestä vastaan niitä saatiinkin paljon enemmän kuin aikaisemmin, ja se näkyi tulostaululla, totesi 39 torjuntaa kerännyt maalivahti Maria Perkkola .

Perkkolan mukaan Jyske puolusti hyvin.

– Hyökkäyksessä kirjattiin monelle eri pelaajalle tehopistetä. Tämä varmasti vahvistaa itseluottamusta jatkoa ajatellen.

Anne Pohjola oli mukana viikonlopun peleissä. Tampereella hän keräsi pisteet 1+5 ja Espoossa tilastoihin merkittiin yksi maali.

Sarjassa on nyt pieni tauko, sillä seuraava kierros pelataan vasta lauantaina 6.11. Silloin Jyske saa kotihalliinsa vieraaksi Helsinki Ringeten. 7.11. Jyske käy Raision vieraana.

Pelaako Anne Pohjola vielä silloin Jyskeen riveissä?

– Aika näyttää. Vielä ei pysty faktaa tarjoamaan, vastasi joukkueenjohtaja Juha Kiviö ympäripyöreästi.