Kiinnostus hyvinvointiin houkutteli alanvaihtajaa – Pyhärannan Nihtiöön perustettu Eko- ja lahjapuoti Sydämen Ilo myy muun muassa ekokosmetiikkaa, koruja ja paikallisia kodin tekstiilejä

0
Mirva Sjölundin Eko- ja lahjapuoti Sydämen Ilossa on myynnissä muun muassa kotimaista ekokosmetiikkaa, pesuaineita ja koruja. Lisäksi häneltä voi ostaa Pyhärannassa valmistettuja tekstiilejä, jotka ovat peräisin Mannerveden Ompelimosta. – Täältä löytyy tuotteita myös lemmikeille.

Pyhärannan Nihtiön kylässä sijaitsee Eko- ja lahjapuoti Sydämen Ilo. Kyseessä on yhden naisen hiljattain perustama yritys, joka myy muun muassa kosmetiikkaa, sisustus- sekä käyttötavaroita.

Kaikkea myynnissä olevaa yhdistää ekologisuus sekä se, että iso osa myynnissä olevista tuotteista on valmistettu Suomessa.

– Tuntuu, että ekologisuus ja lähellä tuotetut tuotteet ovat kasvava trendi. Ihmiset ovat entistä enemmän kiinnostuneita siitä, mistä tuote on peräisin ja miten se on tehty, yrittäjä Mirva Sjölund pohtii.

Yritys aloitti toimintansa elokuussa.

– Ajatus on itänyt jo muutaman vuoden ajan, Sjölund kertoo.

Sjölund työskenteli 20 vuotta laboranttina, mutta hän huomasi, ettei tehdastyö enää ollut häntä varten.

– Tunsin, että minua kiinnostavat eri asiat eikä tehdaselämä tuntunut enää omalta.

Sjölundia kiinnosti kokonaisvaltainen hyvinvointi ja luonnonmukaisuus, mikä houkutteli häntä vaihtamaan alaa. Sjölund on opiskellut hyvinvointineuvojaksi ja terveysneuvojaksi. Opiskelujen ja työnhaun ohessa Sjölund työskenteli jonkin aikaa eräässä toisessa luontaistuotemyymälässä, jossa hän edelleen työskentelee satunnaisesti.

Kun työt loppuivat, hän opiskeli lisää muun muassa terveysneuvojaksi. Opiskelujen ohessa hän teki töitä toisessa luontaistuotekaupassa, jossa hän edelleen työskentelee satunnaisesti.

Vähitellen vahvistui tunne, että voisi olla oikea aika toteuttaa unelma omasta yrityksestä.

Sjölund kunnosti puodilleen tilat perheen omakotitalon piharakennuksesta. Vanhasta varastosta muotoutui ahkeralla työllä ihastuttava pieni puoti. Verkkokaupan ja puodin pitämisen ohella Sjölund tekee myös intialaisia päähierontoja.

Sydämen Ilolla on sekä Sjölundin kodin yhteydessä oleva myymälä että verkkokauppa.

– Toistaiseksi myymälässä on ollut vilkkaampaa kuin verkkokaupassa. Etukäteen ajattelin, että se voisi mennä toisin päin.

Myynnissä on ekokosmetiikan, siivousaineiden ja korujen lisäksi myös tekstiilejä pyhärantalaiselta Mannerveden Ompelimolta.

– Minulla on tulossa myyntiin myös omia pieniä käsitöitä, kuten tiskirättejä, pataputsareita, ekologisia saippua-alustoja, pusseja palasaippuoille sekä pannunalusia ja patalappuja.

Sjölund aikoo myös osallistua Pyhärannan Kievarissa marraskuun lopulla järjestettäviin joulumyyjäisiin.

– Jouluksi teen myös valmiita lahjapaketteja myyntiin puodille.