Kiitos lukijoillemme

0

Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) tuoreimmat tulokset julkaistiin keskiviikkona. Tutkimuksen mukaan suomalaiset arvostavat tilattuja lehtiä. Yli 15-vuotiaista suomalaisista 96 prosenttia lukee tilattavaa sanomalehteä päivittäin.

Tämä näkyy myös Laitilan Sanomien tilauksissa ja lukemisessa. Lehtemme KMT-tulos on poikkeuksellisen hyvä. Laitilan Sanomien lukijamäärä on kasvanut vuodessa 1 500:lla. Kansallisen Mediatutkimuksen kyselyssä lehden peittoprosentti nousi peräti sataan. Tämä kertoo, että lehti on herättänyt mielenkiintoa. Näinä päivinä kun lukijoiden ajasta kilpaillaan, lukijamäärän näin suuri kasvu on mahtava suoritus. Kiitos tästä kuuluu lehden tekijöille ja avustajille, mutta myös ilmoitusasiakkaille, sillä myös ilmoitukset lisäävät lehden lukuarvoa. Hyvä tarjouskin on lukijoille tärkeä ”uutinen”.

Erityinen kiitos kuuluu kuitenkin Laitilan Sanomien lukijoille. Toimitus on saanut lukijoilta hyviä juttuvinkkejä ja palautetta, joiden ansiosta voimme tehdä yhä parempaa lehteä ja digisisältöä. Osa lukijoista on osallistunut myös lehden tekemiseen kuvilla tai kiinnostavilla kirjoituksilla. Nakotta sanno -palsta on lehden luetuimpia osioita.

Se mielikuva, että nuoret eivät lukisi perinteisiä lehtiä, ei pidä paikkansa. Vain lukemisen tapa muuttuu. Uutiset luetaan yhä useammin kännykästä. Sanomalehtisisältöjä lukee digitaalisena 86 prosenttia suomalaisista ja 25–44-vuotiaista 93 prosenttia. Digitaalisia sisältöjä lukevat vähiten 65 vuotta täyttäneet, mutta heistäkin kolme neljästä lukee sanomalehtien verkkouutisia.

Laitilan Sanomat otti kolmisen viikkoa sitten käyttöön apin. Appi helpottaa lukemista, kun lehteä voi lukea kännykällä missä ja milloin tahansa. Välineet muuttuvat, mutta uutisten tarve ei katoa mihinkään.

Teija Uitto