Laitilan kirjastossa on nyt myös minineukkari

0
Marja-Liisa Mutka toivottaa tervetulleeksi testaamaan uutta minineukkaria.

Laitilan kirjaston perälle on ilmestynyt hauskannäköinen kuutio. Boksissa on kaksi istumapaikkaa, pöytä, sähköpistorasia, valot ja oma ilmastointi.

– Meille piti tulla yksipaikkainen työskentelytila, mutta tulikin kaksipaikkainen minineukkari, kirjastotoimenjohtaja Marja-Liisa Mutka esittelee hymyillen.

Kuutio on herättänyt kiinnostusta. Mutka kertoo, miten esimerkiksi lapset ovat istuneet hihittäen minineukkarissa ja katselleet lasin läpi kirjastoon. Minineukkari on tarkoitettu kuitenkin työskentelyä varten. Sitä voivat käyttää esimerkiksi mökkiläiset, jotka tarvitsevat etätyöskentelytilaa. Kirjastossa on käytössä myös langaton verkko.

Kirjastossa on jo ollut varattavissa tutkijanhuone, mutta se on tarkoitettu vain yhdelle henkilölle. Monikkosaliin taas mahtuu jopa 50 henkilöä. Sitä on käytetty muun muassa koulutustilana.

– Minineukkari on suunniteltu niin, että äänet eivät kuulu sinne, eivätkä sieltä ulos. Siellä voi siis rauhassa soittaa puheluita tai järjestää vaikkapa neuvotteluja.

Tilan voi varata 1–2 tunniksi kerrallaan. Jos tilaan ei ole etukäteisvarausta, sen käyttöä voi kysyä kirjastotiskiltä. Seurusteluun tai hengailuun minineukkaria ei ole tarkoitettu, mutta voi tilassa kuunnella esimerkiksi kirjastosta lainattavaa äänikirjaa tai musiikkia.

Kirjastossa on tapahtumassa muutakin uudistusta vielä tänä vuonna. Omatoimikirjasto laajenee koko kirjaston alueelle. Käytännössä se tarkoittaa, että kirjastokävijät pääsevät itsenäisesti lainaamaan kaikkia teoksia. Omatoimikirjaston alueen laajennus vaatii hälytysjärjestelmän ja valaistuksen uusimista.

– Haluamme tänne valot, jotka tunnistavat läsnäolijan. Kun Laitila on Hinku-kunta, niin ei pidetä valoja turhaan päällä, Mutka toteaa.