Laitilan koronatartuntojen määrä huomattavassa kasvussa – Kaupunki muistuttaa kuntalaisia kasvomaskin käytöstä ja turvavälien noudattamisesta

0
Korona on kurittanut toisia aloja enemmän kuin toisia. Arkistokuva: Timo Marttila

Viime viikon aikana Laitilassa todettiin 21 uutta koronatartuntaa.

– Määrä on noussut huomattavasti edellisiin viikkotilastoihin verrattuna, sillä seitsemän vuorokauden aikana tartuntojen määrä on kolminkertaistunut. Tartuttavuus näissä ketjuissa on ollut korkea, ja tällä hetkellä tartunnat näyttävät liittyvän eniten jääkiekkoharrastajiin sekä lähipiirin kokoontumisiin, Laitilan kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan.

Koronatartuntoja on tullut pääosin rokottamattomille, mutta myös niille, joilla on vajanainen rokotusannos tai molemmat rokotteet. Koko rokotussarjan saaneet oireilevat todella lievästi, rokottamattomat puolestaan oireilevat eniten.

Altistuneita on tällä hetkellä lähes 100 ja heistä iso osa on asetettu karanteeniin. Kaikkia altistuneita ei kuitenkaan määrätä karanteeniin, vaan tartuntatautien jäljittäjän toimesta arvioidaan rokotussuoja, altistusaika sekä maskinkäyttö.

– Huonontuneen koronatilanteen vuoksi haluamme nyt muistuttaa kuntalaisia siitä, että omalla käytöksellämme on suurin merkitys läheistemme, ja erityisesti riskiryhmien suojelemisessa. Suositukset kasvomaskin käytöstä ja turvavälien noudattamisesta ovat edelleen voimassa, ja näitä suosituksia noudattamalla tartuntaketjut voidaan katkaista.