Laitilan Puhelin laajentaa sähkö- ja automaatiourakoihin – Sähköpoltin A. Astilan liiketoiminta siirtyy Laitilan Puhelimelle

0
Projektikoordinaattori Nelli Friman osallistuu tarvittaessa myös asennuksiin. Laitilan Puhelimen toimitusjohtaja Pasi Mäki on tyytyväinen, että uuteen yksikköön löytyi hyvä osaaja.

Laitilan Puhelin voi jatkossa hoitaa myös yritysten sähkö- ja automaatioasennuksia. Sähköpoltin A. Astilan sähköasennusliiketoiminta siirtyy 1.11. alkaen Laitilan Puhelimelle.

Sähkö- ja automaatioyksikkö keskittyy pääosin yritysasiakkaiden vaativiin sähköurakointeihin, olosuhdevalvontaan, operointipalveluihin sekä sähkösuunnitelmiin ja käyttöönottoihin. Astilan henkilöstö siirtyy liiketoimintakaupassa vanhoina työntekijöinä osuuskunnan palvelukseen. Lisäksi yksikköön on palkattu projektikoordinaattoriksi sähkö- ja automaatioalan insinööri Nelli Friman.

– Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos esimerkiksi teleoperaattori tilaa meiltä uuden tukiaseman, voimme rakentaa sen avaimet käteen -ratkaisuna, Laitilan Puhelimen toimitusjohtaja Pasi Mäki kuvailee.

Mäki aloitti Laitilan Puhelimen toimitusjohtajana vuosi sitten. Hänen tehtävänään on ollut yrityksen strategian kehittäminen. Uuden liiketoiminta-alueen vaihtoehtoja on työstetty alkuvuodesta 2021 alkaen.

– Teletoiminnan näkökulmasta Laitilan Puhelimen ympäristössä on jo vakiintuneet toimijat joka ilmansuunnassa. Toimintamme on ollut sen vuoksi vuoksi rajattua, Mäki myöntää.

Viime vuosina yritys on keskittynyt valokuituverkon rakentamiseen ja se jatkuu, vaikka verkon peittoprosentti Laitilassa on jo lähes 90. Rakentamista jatketaan kyläkeskuksissa ja esimerkiksi Leinmäki ja Malko-Haaro ovat jo suunnittelussa.

Kun valokuituverkko tällä alueella on jo lähes valmis, Laitilan Puhelimen on pitänyt löytää uusia liiketoimintavaihtoehtoja. Sähkö- ja automaatiopuolella nähtiin kasvupotentiaalia ja kun yrityksen tuotantoympäristö sisältää jo merkittävästi tätä liiketoimintaa, myös kustannussäästöjä on heti saavutettavissa.

– Automaatio sopii myös hyvin vahvistamaan rooliamme teknologiayrityksenä, Mäki perustelee.

Sähkö- ja automaatiourakoinnista tulee yritykselle kolmas tukijalka tietoliikenneoperoinnin ja hiipuvan puhelinoperoinnin lisäksi. Mäen mukaan liiketoimintalisäys sopii Laitilan Puhelimelle siinäkin mielessä hyvin, että se vahvistaa asiakkaille tarjottavan portfolion kilpailukykyä ja synergiaa.

Laitilan Puhelin käynnisti neuvottelut yrityskaupasta puolisen vuotta sitten. Neuvotteluiden osapuoli oli jo entuudestaan tuttu, sillä Astila on tehnyt urakoita Laitilan Puhelimelle alihankintana.

Yrityskaupan myötä Laitilan Puhelimen asiakkaaksi siirtyy muun muassa Laitilan kaupunki sekä kymmeniä projektisopimuksia.

Yritys tekee uutta liiketoimintaa koko Lounais-Suomen alueella, päämarkkinat ovat kuitenkin Vakka-Suomessa. Katukuvassa liiketoimintaa näkyy LP Vahvavirtana.

– Olemme hyvässä taloudellisessa ja operatiivisessa kunnossa. Meillä on kyvykkyyttä laajentua uudessa liiketoiminnassa. Tuomme markkinoille uusia toimintamalleja ja ketterän kumppanin asenteen, Mäki lupaa.

Laitilan Puhelin on tehnyt Vakka-Suomen Puhelimen (VSP) kanssa merkittävän yhteistyösopimuksen. Osana yhteistyösopimusta Laitilan Puhelin aloittaa masto- ja telelaitetilojen sähkö- ja automaatioon liittyvän konseptisuunnittelun teknisen kokonaisratkaisun ja ylläpitoprosessien kehittämiseksi.