Laitilan Sanomien lukijamäärä kasvoi

0
Laitilan Sanomat otti käyttöön kolmisen viikkoa sitten appi-sovelluksen, josta on helppo lukea myös diginäköislehteä.

Laitilan Sanomien paperilehden lukijamäärä on kasvanut 1500:lla viime vuoden syksystä. Keskimääräisellä lehtinumerolla on nyt 13 900 lukijaa, kun syksyllä 2020 printtilehden lukijamäärä oli keskimäärin 12 400. Lehden ja digin kokonaistavoittavuus on yhteensä 17 000.

Lehden peittoprosentti Laitilassa on peräti sata prosenttia. Peittoprosentti kertoo, kuinka suuren osan kohderyhmästään kyseinen media tavoittaa.

Tulokset käyvät ilmi Kansallisesta Mediatutkimuksesta (KMT), jonka tulokset julkaistiin viime viikolla. Tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy.

Laitilan Sanomien paperilehden lukijamäärän kasvu on poikkeuksellisen hyvä, kun viime vuosina mediakentällä on ollut trendinä paperilehden lukijamäärän supistuminen ja digisisällön käytön lisääntyminen. Laitilan Sanomien lukijoiden sitoutuminen paperilehteen on vahvaa ja suunta näyttää jatkuvan.

KMT-mittauksessa on mukana 35 valtakunnallista tai maakunnallista sanomalehteä, 84 paikallislehteä ja 35 kaupunkilehteä. Tutkimustulos antaa kuvaa myös lehden lukuajoista. Valtakunnallisten ja maakunnallisten painettujen sanomalehtien keskimääräinen lukuaika on 38 minuuttia, paikallislehdillä 29 minuuttia ja kaupunkilehdillä 21 minuuttia.

Mediatutkimuksen mittauksen mukaan 96 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista lukee tilattavia sanomalehtiä.