Laitilassa isot joulumarkkinat

0

Laitilassa järjestetään ensimmäistä kertaa isot joulumarkkinat lauantaina 27.11. Kaupungin jouluvalot sytytetään markkinapäivänä.

– Markkina-alueena on torin lisäksi koko alue risteyksestä aina kirkolle saakka, Laitilan-Pyhärannan Yrittäjien puheenjohtaja Jarno Helistölä kertoo.

Yrittäjäjärjestö toivoo, että markkinoille saataisiin mahdollisimman paljon lähituottajia sekä paikallisia yrittäjiä, markkinat ovat avoimet myös kaikille muille kauppiaille.

Markkinat alkavat jo aamuyhdeksältä ja jatkuvat kello 18:aan asti. Perinteinen ilotulitus järjestetään kello 17 urheilukentällä.

Joulumarkkinoilla on myös ohjelmaa. Torilla liikkuvat joulupukki ja muori. Yleisöä viihdyttää laitilalaisille tuttu artisti Rami Rafael sekä Laitilan soittokunta esiintyy. Emilia Andersson on luvannut pitää tonttujumpan. Poukantalolta saa ohrapuuroa. Joulunavausohjelmasta vastaa kaupunki. Yrittäjäyhdistys järjestäa markkinamyynnin.

Helistölä toivoo, että markkinoille saataisiin 60–70 myyjää.

– Uskon, että väkeä liikkuu nyt hyvin, kun tapahtumia on odotettu.

Joulumarkkinoille toivotaan mahdollisimman laajaa kattausta erilaista myyntitavaraa aina joululaatikoista ja leivonnaisista tuotteisiin, joita voisi hankkia joulupukin lahjasäkkiin.

– Sen verran hienot markkinat pitää saada pystyyn, ettei täältä tarvitse lähteä ostoksille mihinkään kauppakeskukseen, Helistölä sanoo.

Joulumarkkinoista voi kysyä lisätietoa Jarno Helistölältä tai Tuula Läspältä . Markkinoista tiedotetaan myös Facebookissa.